"BOLESNO I CINIČNO STVORENJE" Zelenski reagovao na Putinove optužbe da je Ukrajina umešana u napad u Moskvi (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je juče da teroristički napad u Moskvi mogu iskoristiti u Ukrajini da pokažu da "nije sve izgubljeno" za kijevski režim i da podstaknu mobilizaciju u zemlji.

"BOLESNO I CINIČNO STVORENJE" Zelenski reagovao na Putinove optužbe da je Ukrajina umešana u napad u Moskvi (VIDEO)

Foto: X/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський/Printscreen

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, odbacio je optužbe ruskog predsednika, Vladimira Putina, o mogućoj umešanosti Kijeva u teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskvi.

- Danas je Putin ponovo razgovarao sam sa sobom, a to je ponovo emitovano na televiziji. Opet krivi Ukrajinu. Bolesno i cinično stvorenje. Svi su za njega teroristi, osim njega samog, iako se već dve decenije hrani terorom. On je taj koji je najveći prozor za teror. On i njegove specijalne službe - rekao je Zelenski u večernjem obraćanju 25. marta.

On je dodao da će, kada Putin ode, "sa njim nestati i nagon za terorom i nasiljem, jer je to njegov nagon i ničij drugi", naglasio je ukrajinski predsednik.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavio je juče da teroristički napad u Moskvi mogu iskoristiti u Ukrajini da pokažu da "nije sve izgubljeno" za kijevski režim i da podstaknu mobilizaciju u zemlji.

- Cilj je da se poseje panika u našem društvu i da se istovremeno pokaže njihovom stanovništvu da još nije sve izgubljeno za kijevski režim. Treba samo izvršavati naređenja svojih zapadnih pokrovitelja, ratovati do poslednjeg Ukrajinca, izvršavati komande iz Vašingtona, usvojiti novi zakon o mobilizaciji, formirati nešto poput nove verzije "Hitlerjugenda". Inače, još dvadesetih godina prošlog veka ukrajinski nacionalisti su imali takvo udruženje – Savez ukrajinske nacionalističke omladine, koji je kasnije postao deo Organizacije ukrajinskih nacionalista - rekao je ruski lider.

Kako je istakao, na kraju će kijevske vlasti "za to izvući dodatno oružje i novac, čiji će znatan deo moći da ukradu i strpaju u svoj džep".

Putin je istakao da još ostaje da se odgovori na pitanje zašto su teroristi, koji su izveli napad u dvorani "Krokus", pokušali da odu baš u Ukrajinu i ko ih je tamo čekao.

- Jasno je da oni koji podržavaju kijevski režim ne žele da budu saučesnici u teroru i sponzori terorizma, ali pitanja je, zaista, mnogo - rekao je ruski lider.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading