RUSKA CRNOMORSKA FLOTA SVE MANJA: Ukrajinci uništili još jedan ruski brod

Autor:

Svet

26.03.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad je izveden protivbrodskom raketom Neptun.

RUSKA CRNOMORSKA FLOTA SVE MANJA: Ukrajinci uništili još jedan ruski brod

Foto: Tanjug/AP

Oružane snage Ukrajine pogodile su brod "Konstantin Olšanski" koji je ranije pripadao ukrajinskoj mornarici, a koji je Rusija oduzela 2014. godine kada je anektirala Krim, izjavio je danas portparol mornarice Oružanih snaga Ukrajine, Dmitrij Pletenčuk.

On je rekao da je napad izveden protivbrodskom raketom Neptun, prenosi Interfaks Ukrajina.

Pletenčuk je naveo da je brod devet godina je stajao u Sevastopoljskom zalivu, demontiran na delove, a da je onda Rusija odlučila da ga obnovi, zbog čega je napad izveden.

Ukrajinska vojska saopštila je 24. marta da je pogodila dva ruska desantna broda – "Jamal" i "Azov", centar za vezu i nekoliko infrastrukturnih objekata ruske Crnomorske flote u Sevastopolju.

Podsetimo, ruski amfibijski jurišni brod "Cezar Kunikov" pogođen i potopljen u Crnom moru sredinom prošlog meseca. 

Takođe, krajem decembra prošle godine, ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je vazdušni napad na lučki grad Feodosija na Krimu, uništavajući ruski desantni brod "Novočerkask" iz sastava Crnomorske flote.

Komandant Mikola Oleščuk istakao je da je napad rezultirao uništenjem ruskog broda, što je izazvalo smanjenje ruske flote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading