RUSI IZDALI NALOG ZA HAPŠENJE ŠEFA SBU ZBOG TERORIZMA! Potvrđeno - Ukrajina umešana!

Autor:

Svet

26.03.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je izdao nalog u odsustvu

RUSI IZDALI NALOG ZA HAPŠENJE ŠEFA SBU ZBOG TERORIZMA! Potvrđeno - Ukrajina umešana!

Foto: Twitter

Krimski most

Sud u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu šefa Službe bezbednosti Ukrajine, Vasilija Maljuka, pod optužbom za terorizam.

Maljuk je potvrdio umešanost Ukrajine u eksplozije na Krimskom mostu, atentat na Vladlena Tatarskog i pokušaj atentata na Zahara Prilepina.

Takođe je na Telegram kanalu potvrdio umešanost Ukrajine u udare na rafinerije nafte u Rusiji i brodove u Crnom moru.

Podsećamo, u terorističkom napadu koji se u petak dogodio u Krokus siti holu stradalo je 137 osoba, među kojima su i deca, a povređeno je 180, od kojih ima i onih koji su u teškom stanju. 

Dalerjon Mirzojev, Saidakrami Murodali Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamedsobir Fajzov su glavni optuženi za teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus u Moskvi.

Njima je određen pritvor i svi su priznali izvršenje zločina. U Rusiji im preti doživotna zatvorska kazna, a jedan od njih rekao je da mu je za izvršenje terorističkog napada obećano pola miliona rubalja. Polovina sume im je uplaćena unapred, dok je ostatak trebalo da dobiju nakon zločina.

Prva osoba kojoj je određena preventivna mera pritvora je 32-godišnji Dalerjon Mirzojev, poreklom iz Tadžikistana, čija je privremena registracija u Rusiji istekla pre tri meseca, a obavljena je u Novosibirsku. Optuženi ima četvoro dece, od kojih su dvoje rođeni 2017. i 2018. godine, dok su blizanci rođeni 2021. godine.

Druga osoba koja je dovedena pred sud je 30-godišnji Saidakrami Murodali Račabalizoda, čije su uvo umotane u zavoje, dok su na bradi vidljivi tragovi krvi. Prethodno su se na društvenim mrežama širili snimci kako mu je odsečeno uvo nakon hapšenja. On je oženjen i ima dete, te je nezaposlen i ima nepotpunu srednju stručnu spremu.

Treća osoba kojoj je određena preventivna mera pritvora je 25-godišnji Šamsidin Faridunij, takođe iz Tadžikistana, oženjen i otac osmomesečnog deteta. Došao je u Rusiju s namerom da izvrši teroristički napad i registrovan je u Krasnogorsku, a nije bio osuđivan ranije.

Četvrti optuženi, 19-godišnji Fajzov, koji se nalazi u invalidskim kolicima i pratio ga je lekar, je pružao otpor prilikom hapšenja. Ranije je pucao na snage bezbednosti na granici između Ukrajine i Brjanske oblasti, zbog čega je povredio oko i podvrgnut je operaciji.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading