RUSI BI MOGLI DA PRODRU, SITUACIJA JE KOMPLIKOVANA: Uznemirujuć izveštaj ukrajinskog glavnog komandanta SA FRONTA! (FOTO)

Autor:

Svet

13.03.2024

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U proteklim mesecima, Ukrajina se suočavala sa sve većim pritiskom ruskih snaga na linijama fronta.

RUSI BI MOGLI DA PRODRU, SITUACIJA JE KOMPLIKOVANA: Uznemirujuć izveštaj ukrajinskog glavnog komandanta SA FRONTA! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Načelnik Generalštaba ukrajinskih oružanih snaga, Oleksandr Sirski, izrazio je svoju zabrinutost u sredu zbog izazovne situacije na linijama fronta u istočnoj Ukrajini. On je izvestio o svojoj poseti dve borbenih brigade na istočnom frontu, gde je opisao situaciju kao postepeno postaje sve komplikovanija.

Sirski je istakao pretnju ruskih snaga da mogu prodreti duboko u borbeni raspored ukrajinske vojske.


Nastavak ofanzivnih akcija

U objavi na platformi Telegram, Sirski je rekao: "Situacija na istočnom frontu ostaje generalno teška. Neprijatelj nastavlja ofanzivne akcije u nekoliko delova Donjecke oblasti." Ovo ukazuje na postojanu agresiju i teške okolnosti sa kojima se suočava ukrajinska vojska u regionu, prenosi Klix.ba.

Smanjena aktivnost neprijatelja u nekim oblastima

Sirski je takođe istakao da je u istom periodu, aktivnost neprijatelja u drugim delovima fronta značajno opala, možda kao rezultat značajnih gubitaka. Međutim, nije pružio dalje detalje o ovom aspektu.

U proteklim mesecima, Ukrajina se suočavala sa sve većim pritiskom ruskih snaga na linijama fronta. Napredak koji su postigle ruske snage, uključujući okupaciju grada Avdiivka u Donjeckoj oblasti, izazvao je ozbiljne zabrinutosti u vezi sa teritorijalnim integritetom i bezbednošću Ukrajine.


Nesigurnost u vezi sa vojnom pomoći SAD

Iako su Sjedinjene Američke Države glavni saveznik Ukrajine, postoji nesigurnost u Kijevu u vezi sa odobravanjem paketa vojne pomoći od 60 milijardi dolara od strane Sjedinjenih Američkih Država. Nespremnost nekih republikanskih članova Predstavničkog doma SAD da odobre pomoć dodatno je iskomplikovala situaciju.

Zaključno, situacija u istočnoj Ukrajini ostaje izazovna, sa neprekidnim ofanzivnim akcijama neprijatelja i nadolazećom pretnjom daljih ruskih prodora. Nesigurnost u vezi sa vojnom pomoći od Sjedinjenih Američkih Država dodaje još jedan sloj kompleksnosti već teškim okolnostima sa kojima se suočavaju ukrajinske oružane snage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading