SKANDALOZNA IZJAVA PAPA FRANJE O UKRAJINI SABLASNULA SVET! Zelenski mu OVO nikad neće oprostiti!

Autor:

Svet

09.03.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja je naglasio da je jači onaj ko prepoznaje realnost situacije i pokazuje hrabrost u pregovorima.

SKANDALOZNA IZJAVA PAPA FRANJE O UKRAJINI SABLASNULA SVET! Zelenski mu OVO nikad neće oprostiti!

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

Poglavar Rimokatoličke crkve, Papa Franja, izneo je svoje mišljenje o situaciji između Ukrajine i Rusije, ističući važnost hrabrosti i pregovora za okončanje rata.

U intervjuu za švajcarski javni servis RSI, Papa je naglasio da je strana koja gubi u sukobu dužna da prizna situaciju i pristane na pregovore. On je istakao da je potrebno da obe strane pokažu hrabrost i spremnost za pregovore, uz posredovanje međunarodnih sila, prenosi Rojters.

Pregovori kao put ka miru

Papa Franja je naglasio da je jači onaj ko prepoznaje realnost situacije i pokazuje hrabrost u pregovorima, umesto da nastavi sa besmislenim ratovanjem. Istakao je da je važno izbeći dalje gubitke ljudskih života i da je neophodno potražiti rešenje kroz pregovore i posredništvo međunarodnih aktera.

Ova izjava Pape Franje dolazi u kontekstu nedavnih napora za organizaciju samita između Ukrajine i Rusije radi okončanja sukoba.

Otvorena ponuda za pregovore

Nakon sastanka sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, turski predsednik Redžep Tajip Erdoan je izneo ponudu da Turska bude domaćin samita između Ukrajine i Rusije. Ova inicijativa dolazi u vreme kada je potreba za mirnim rešenjem eskalirajućeg sukoba između ove dve zemlje postala sve urgentnija. Zelenski, iako ističe svoju želju za mirom, istovremeno naglašava da neće odustati od teritorije svoje zemlje.


Papa Franja je prepoznao važnost trenutka i pozvao na hrabrost i smelost u pregovorima, ističući potrebu za rano reagovanje i angažovanje međunarodnih posrednika kako bi se pronašlo održivo rešenje za sukob između Ukrajine i Rusije. Ova izjava Pape Franje se pojavljuje kao glas razuma i nade u situaciji koja zahteva hitno delovanje i diplomatsku rešenost.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading