ZAR OPET? Sprema se novi, veliki štrajk! Poslednji put CELA ZEMLJA JE STALA

Autor:

Svet

04.03.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeći krug pregovora zakazan je za 13. i 14. mart

ZAR OPET? Sprema se novi, veliki štrajk! Poslednji put CELA ZEMLJA JE STALA

Foto: Tanjug/Frank Hammerschmidt/dpa via AP

Nemački sindikat Verdi ponovo je pozvao zaposlene u Lufthanzi da stupe u štajk ove nedelje kako bi pojačali pritisak na avio-kompaniju uoči nove runde kolektivnih pregovora oko plata.

Novi štrajk upozorenja zemaljskog osoblja, koji bi trebalo da počne u četvrtak 7. marta rano ujutru i traje do subote ujutru, mogao bi da dovede do odlaganja ili otkazivanja letova na nemačkim aerodromima, prenosi nemački Velt.

"Neobjašnjivo je bilo kome da će kompanija ove nedelje objaviti rekordan godišnji učinak, da ce značajno povecati bonuse za svoj odbor, a da osoblje na terenu sa platom od ponekad 13 evra po satu ne zna ni kako da sastavi kraj s krajem u nekim od najskupljih nemačkih gradova", rekao je pregovarač Verdija Marvin Rešinski, a dodaje Dojče vele.

U okviru kolektivnog pregovaračkog spora za oko 25.000 pripadnika zemaljskog osoblja, već su održana dva talasa štrajkova upozorenja, koji su na dan poremetili putnički saobraćaj u Nemačkoj, navodi Zidojče cajtung.

Sedam nemačkih aerodroma bilo je pogođeno štrajkom koji je održan 20. februara, kada je veliki broj putničkih letova Lufthanze prizemljen, što je uticalo na oko 100.000 putnika.

Štrajk 28. februara više je bio fokusiran na remećenje teretnih usluga, a Verdi je na njega pozvao nakon što Lufthanza nije ponudila promenu plata.

Sledeći krug pregovora zakazan je za 13. i 14. mart.

Verdi je saopštio da je spreman da ranije razgovara samo ako avio-kompanija poboljša svoju ponudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading