"ZAKON SE MORA POŠTOVATI" Kremlj upozorava pristalice Navaljnog na posledice nedozvoljenog okupljanja

Autor:

Svet

01.03.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana bi trebalo da bude održana na groblju Borisovskoje u 16.00h po moskovskom vremenu.

"ZAKON SE MORA POŠTOVATI" Kremlj upozorava pristalice Navaljnog na posledice nedozvoljenog okupljanja

Foto: Tanjug/AP

Svako nedozvoljeno okupljanje predstavlja kršenje zakona, a njihovi učesnici će odgovarati, podsetio je portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara o pozivima pristalica Alekseja Navaljnog na dan njegove sahrane.

- Ne, nema komentara. Verovatno treba podsetiti da postoji zakon, on se mora poštovati. Svako nedozvoljeno okupljanje predstavlja kršenje zakona, pa će shodno tome oni koji u njima učestvuju odgovarati, opet, u skladu sa važećim zakonima - odgovorio je Peskov na pitanje da li Kremlj ima bilo kakav komentar na pozive pristalica Navaljnog da se održe akcije širom Rusije.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, članovi tima Navaljnog tvrde da se i dalje suočavaju s poteškoćama u organizaciji sahrane. Njegova portparolka, Kira Jarmiš, potvrdila je da nisu uspeli da pronađu kola koja bi telo odvezla u crkvu.

- Nepoznati ljudi zovu mrtvačnice i prete im ako prihvate da preuzmu Aleksejevo telo - požalila se.

Sahrana bi trebalo da se održi u mestu Marjino, na periferiji Moskve. U sredu je tim najavio da će komemoracija početi u 14.00h po moskovskom vremenu (12.00h) u crkvi.

Sahrana bi trebalo da bude održana na obližnjem groblju Borisovskoje u 16.00h po moskovskom vremenu. Biće uživo prenos na Navaljnovom Jutjub kanalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading