PUTIN NE DOZVOLJAVA SAHRANU NAVALJNOG: Tim ruskog opozicionara otkrio probleme sa kojima se suočava oko organizacije ispraćaja

Autor:

Svet

27.02.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim Navaljnog je proveo dosta vremena tražeći gde će organizovati ispraćaj.

PUTIN NE DOZVOLJAVA SAHRANU NAVALJNOG: Tim ruskog opozicionara otkrio probleme sa kojima se suočava oko organizacije ispraćaja

Foto: Tanjug/AP

Nakon smrti Alekseja Navaljnog, njegovi ljudi se trenutno suočavaju sa problemom organizacije sahrane, jer je nekoliko pogrebnih agencija u Rusiji odbilo da organizuje ispraćaj ruskog opozicionara.

Pogrebna preduzeća u Rusiji odbila su da budu domaćini ceremonije ispraćaja Alekseja Navaljnog, rekla je portparolka kritičara Kremlja.

Tim Navaljnog je proveo dosta vremena tražeći gde će organizovati ispraćaj. Kako se navodi, "zvali su veliki broj privatnih i javnih pogrebnih agencija, komercijalnih lokacija i sala za sahranu".

- Neka mesta kažu da je njihov prostor zauzet, dok drugi odbijaju da spomenu ime Navaljnog. Na jednom mestu nam je rečeno da je pogrebnim uslugama zabranjeno da rade sa nama. Posle celodnevne potrage, još uvek nismo pronašli oproštajnu salu - navela je portparolka navaljnog, Kira Jarmiš, u postu za drušvenoj mreži X.

Podsetimo, Leonid Volkov, bliski saradnik pokojnog ruskog opozicionara, Alekseja Navaljnog, izjavio je danas da će protest na koji je Navaljni pozvao da bude održan 17. marta, na poslednji dan predsedničkih izbora u Rusiji, biti njegovo "poslednje zaveštanje".

Volkov je u video snimku na Jutjubu pod nazivom "Kako živeti bez Navaljnog?", pozvao Ruse da se pojave u velikom broju na protestu toga dana protiv ruskog predsednika, Vladimira Putina, i glasaju svi u podne, na šta je Navaljni pozvao oko dve sedmice pre svoje smrti.

Volkov je rekao da će to biti i "miting žalosti" u znak sećanja na Navaljnog i ispunjenje njegovog poziva na protest, preneo je Rojters.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading