POZNATO MESTO SAHRANE NAVALJNOG, NO MEĐUTIM... Vlasti u Moskvi će predati telo porodici, ali postoji ''kvaka'' - postavili su ova TRI USLOVA!

Autor:

Svet

23.02.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski istražni komitet, prema tvrdnjama Ivana Ždanova, direktora Fondacije za borbu protiv korupcije koju je osnovao Aleksej Navaljni, navodno je postavio dodatne uslove kako bi telo preminulog opozicionara bilo predato njegovoj majci.

POZNATO MESTO SAHRANE NAVALJNOG, NO MEĐUTIM... Vlasti u Moskvi će predati telo porodici, ali postoji ''kvaka'' - postavili su ova TRI USLOVA!

Foto: Tanjug/AP, bbc/printscreen

Pored zahteva da sahrana bude tajna i održana samo u prisustvu porodice, postavljeni su još tri ključna uslova.

Prema Ždanovljevim tvrdnjama, telo Alekseja Navaljnog trebalo bi biti prevezeno u Moskvu specijalnim avionom, a majka ne bi smela da najavi sahranu pre dolaska na aerodrom kako bi se izbegao dolazak mase ljudi. Porodica bi, prema ovim navodima, morala biti u pratnji pripadnika istražne komisije sve vreme pre sahrane.

- Majci Navaljnog je prvo uskraćeno groblje po njenom izboru nakon čega su se obe strane saglasile da se sahrana održi na groblju Hovanskoe u Moskvi - rekao je Ždanov u intervjuu nezavisnom ruskom novinaru Aleksandru Pljuščovu u četvrtak i dodao da se strane nisu dogovorile o sali za ispraćaj.

Ždanov ističe da majka preminulog opozicionara treba da odluči o datumu sahrane tek nakon prenosa tela u Moskvu, a pre same sahrane telo će biti čuvano u Moskovskoj ili Vladimirskoj oblasti iz straha da mrtvačnica ne bude primetna.

Izvod iz matične knjige umrlih, prema Ždanovljevim tvrdnjama, neće biti uručen porodici Navaljnog sve dok ne pristanu na ispunjenje svih postavljenih uslova. On takođe tvrdi da je majci preminulog opozicionara zaprećeno ukoliko ne pristane na ove uslove, piše Si-En-En, a prenosi Kurir.

Podsećamo, Ljudmila Navaljna je u četvrtak videla telo svog sina u mrtvačnici u Salehardu, blizu zatvora u kojem je Aleksej Navaljni preminuo. Ona tvrdi da su je istražitelji ucenjivali kako bi ispunila uslove za sahranu svog sina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Putnik

27.02.2024 20:36

Izgleda da se mrtvog Navaljnog više boje nego kad je bio živ....