"STOTINE I STOTINE I STOTINE SANKCIJA" Vašingtin danas obelodanjuje kaznene mere protiv "Putinove ratne mašine"

Autor:

Svet

23.02.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je juče tokom sastanka sa udovicom i ćerkom Navaljnog, Julijom i Dašom, potvrdio da će njegova administracija u petak objaviti velike nove sankcije Rusiji.

"STOTINE I STOTINE I STOTINE SANKCIJA" Vašingtin danas obelodanjuje kaznene mere protiv "Putinove ratne mašine"

Foto: Tanjug/AP

Državna podsekretarka SAD, Viktorija Nuland, saopštila je, uoči usvajanja očekivane nove runde sankcija Rusiji, da će Vašington uvesti "stotine i stotine i stotine" sankcija Moskvi.

Nuland je dodala da će određene sankcije biti usmerene na odgovorne za smrt ruskog opozicionog lidera, Alekseja Navaljnog, ali da će većina ciljati, kako je navela, "Putinovu ratnu mašinu" i upotpuniti već postojeće sankcije, prenosi Rojters.

Američki predsednik, Džozef Bajden, juče je tokom sastanka sa udovicom i ćerkom Navaljnog, Julijom i Dašom, potvrdio da će njegova administracija u petak objaviti velike nove sankcije Rusiji kao odgovor na, kako je naveo, "Aleksejevu smrt, rusku represiju i agresiju i njen brutalni i ilegalni rat u Ukrajini".

Podsetimo, Bajden se sastao juče u San Francisku sa Julijom i Dašom Navaljnom kako bi izrazio iskreno saučešće zbog njihovog gubitka nakon smrti Alekseja Navaljnog u ruskom zatvoru.

- Danas sam se sastao sa Julijom i Dašom Navaljnom, voljenima Alekseja Navaljnog, da izrazim saučešće zbog njihovog razornog gubitka. Aleksejeva zaostavština hrabrosti će živeti u Juliji i Daši, i bezbrojnim ljudima širom Rusije koji se bore za demokratiju i ljudska prava - napisao je Bajden na društvenoj mreži X.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading