POTRESNE PORUKE MALIŠANA O POŽARU U RUSIJI: "Tetka, reci mami da je volim"

Autor: alo.rs

Svet

26.03.2018

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 40 mališana stradalo je u požaru u tržnom centru u Rusiji. Većina mališana ostala zarobljena u bioskopskoj sali.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Najmanje 64 osobe poginule su u stravičnom požaru koji je u nedelju zahvatio tržni centar u Kemerovu. Među stradalima je više od 40 mališana, a većina njih bila je zarobljena u bioskopskoj sali.

Preliminarni rezultati istrage pokazuju da je požar izbio u dečjoj igraonici kod tramboline, a veruje se da je jedan od mališan uneo upaljač u igraonicu i slučajno zapalio sunđer. Vatra se brzo proširila centrom. Svetski mediji objavili su poruke mališana koji su se opraštali od svojih najmilijih.

- Tetka, sve gori, vrata su blokirana, ne mogu da izađem, ne mogu da dišem. Reci mami da je volim - napisala je Viktorija (12) svojoj tetki Evgeniji.

Sergej Moskalenko (11) skočio je kroz prozor da bi se spasio od požara. Dečak se nalazi u komi i lekari se bore za njegov život. Za Sergejeve roditelje nije bilo spasa. Oni su preminuli u požaru.

Dečak Igor koji je u trenutku izbijanja požara bio sam sa sestrom u bioskopu kaže da nikad neće zaboraviti tu stravičnu scenu.

- Sestra, koja ima samo sedam godina i ja smo gledali film. Neko je odjednom otvorio vrata i počeo da viče: "vatra, vatra". Zgrabio sam sestricu za ruku i potrčali smo napolje. Bila je velika gužva, ništa nisam video - rekao je mališan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading