EKSKLUZIVNO: Šokantna izjava šefa ukrajinske obaveštajne službe o smrti Navaljnog!

Autor:

Svet

25.02.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe tvrdi da je Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću

EKSKLUZIVNO: Šokantna izjava šefa ukrajinske obaveštajne službe o smrti Navaljnog!

Foto: Tanjug/AP


Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe, Kirilo Budanov, izneo je tvrdnje da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću, navodeći da je uzrok smrti bio tromb. Budanov je istakao da ove informacije nisu preuzete sa interneta već su, uglavnom, potvrđene kao prirodna smrt.

- Verovatno ću vas razočarati, ali Navaljni je umro zbog tromba. Ovo nisu podaci sa interneta, više-manje je potvrđeno da je to bila prirodna smrt, rekao je Budanov prenosi "Ukrajinska pravda".


Rusija odbacuje optužbe, dok Porodica i saradnici Navaljnog krive ruskog predsednika Vladimira Putina za njegovu smrt. Kremlj je odbacio sve optužbe. Aleksej Navaljni preminuo je 16. februara u zatvoru u udaljenoj oblasti blizu Arktika gde je služio kaznu od 19 godina zbog ekstremizma. Državna zatvorska služba saopštila je da je Navaljni umro od sindroma iznenadne smrti nakon što mu je pozlilo tokom šetnje zatvorskom kolonijom. Vlasti su juče predale telo Navaljnog njegovoj majci.

Optužbe i reakcije

Nakon tvrdnji Kirila Budanova, optužbe i reakcije su se samo nagomilale. Ove tvrdnje su izazvale burne reakcije širom sveta, a posebno u Rusiji gde su Navaljnog smatrali liderom opozicije. Njegova smrt je pokrenula talas protesta i međunarodnih osuda.

Navaljni i njegov boravak u zatvoru

Aleksej Navaljni je u zatvoru proveo vreme zbog optužbi za ekstremizam, a njegova smrt izazvala je sumnje i spekulacije širom sveta. Mnogi su se zapitali da li je njegova smrt zaista prirodna ili ima političku pozadinu. Navaljni je bio poznat po svojim političkim aktivnostima i kritikama na račun ruskog režima.

Navaljni je bio zatvoren u udaljenoj oblasti blizu Arktika, a njegova smrt je podstakla zahteve za nezavisnom istragom i transparentnošću u vezi sa okolnostima koje su dovele do njegovog iznenadnog odlaska.

Ostaje da vidimo kakve će biti reakcije na ove tvrdnje i da li će biti sprovedena nezavisna istraga o smrti Alekseja Navaljnog. Njegova smrt ostavlja mnoga pitanja otvorenim, a javnost širom sveta željno iščekuje odgovore.

(Srna)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading