VELIKA POBEDA ZA RUSIJU, BOLAN UDARAC ZA AMERIKU: Jedna država je donela odluku koja se neće svideti Vašingtonu!

Autor:

Svet

16.02.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekvador je povukao svoju odluku o isporuci ruske vojne opreme Sjedinjenim Državama, potvrdio je ruski ambasador, Vladimir Sprinčan, nakon sastanka s predsednikom Ekvadora, Danijelom Nobaoom.

VELIKA POBEDA ZA RUSIJU, BOLAN UDARAC ZA AMERIKU: Jedna država je donela odluku koja se neće svideti Vašingtonu!

Foto: Tanjug/Ap

- U petak je održan sastanak sa predsednikom Ekvadora i detaljno je razgovarano o aktuelnim bilateralnim odnosima, sa akcentom na neke od komplikacija koje su nastale između zemalja poslednjih dana - rekao je ruski ambasador u ovoj latinoameričkoj zemlji..

- Od strane Ekvadora je potvrđeno da zemlja, s obzirom na neutralni status i stalno članstvo u UN , ne može dozvoliti da bude uvučena u sukob na bilo čijoj strani. Stav Ekvadora je da ne šalje oružje i municiju u vruće zone, a od strane Ekvadora  je potvrđeno da zemlja ne može da dozvoli da bude uvučena u sukob na bilo čijoj strani, već da doprinese mirnom rešavanju sukoba diplomatskim instrumentima - rekao je Sprinčan.

On je dodao da je Ekvador potvrdio da, imajući neutralni status i stalno članstvo u UN, neće dozvoliti da bude uvučen u sukob na bilo čiju stranu.

- Njihov stav je da neće slati oružje i municiju u vruće zone, već će doprineti mirnom rešavanju sukoba putem diplomatskih instrumenata - izjavio je Sprinčan.

Na pitanje da li to znači da Ekvador neće prebaciti rusku opremu u SAD, ambasador je potvrdno odgovorio.

- Ova odluka će zvanično biti saopštena početkom sledeće nedelje - dodao je Sprinčan.

Podsećamo da je predsednik Ekvadora, Danijel Noboa, 31. januara najavio planove za prebacivanje ruske vojne opreme u Sjedinjene Države u zamenu za novu opremu, uprkos protivljenju Moskve.

Međutim, ova najnovija odluka ukazuje na promenu kursa prema diplomatskim rešenjima i neutralnosti u aktuelnim svetskim tenzijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading