ISTORIJSKA ZAPLENA 22 TONE KOKAINA VREDNOG 450 MILIONA DOLARA! Uhapšeno 2.700 ljudi, droga bila uštekana u 733 paketa!

Autor:

Svet

22.01.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima vojske, ova velika količina droge najverovatnije je trebalo da bude distribuirana u Aziju, Evropu i Ameriku.

ISTORIJSKA ZAPLENA 22 TONE KOKAINA VREDNOG 450 MILIONA DOLARA! Uhapšeno 2.700 ljudi, droga bila uštekana u 733 paketa!

Foto: DANIEL VITE / AFP / PROFIMEDI

Ekvadorski zvaničnici su danas saopštili da je u vojnoj operaciji zaplenjeno čak 22 tone kokaina, raspoređenih u 733 velika paketa.

Prema rečima vojske, ova velika količina droge najverovatnije je trebalo da bude distribuirana u Aziju, Evropu i Ameriku. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je priprema za ovu operaciju protiv organizovanog kriminala trajala puna šest meseci, što ukazuje na temeljno planiranje i nadzor nad kartelima, prenosi Tanjug.

Republika

Foto: DANIEL VITE / AFP / PROFIMEDI

22 tone kokaina

Velika akcija protiv kriminala

Nakon što su ekvadorske oružane snage postavile video snimak na Tviteru, na kojem su vidljive velike gomile plastičnih vreća sa kokainom, postalo je jasno da je ovo bio udarac na organizovane kriminalne grupe. Ova velika zaplena dolazi neposredno pre posete visokih američkih zvaničnika Ekvadoru, koji će razgovarati sa domaćim vlastima o vojnoj akciji protiv bandi.

Hapšenje rekordnog broja ljudi

Tokom ove akcije hapšenja, uhapšeno je čak 2.700 ljudi za samo 13 dana. Ekvadorska vlada direktno povezuje moćne kokainske bande sa sve većim nasiljem u zemlji, uključujući nedavne napade na bolnice, otmice i prekide televizijskih programa.

Prethodne zaplene kokaina

Ova nedeljna zaplena kokaina nadmašuje prethodni rekord od 9,6 tona otkrivenih iza lažnog zida u primorskom gradu Gvajakilu 2021. godine. Taj kokain je trebalo da bude isporučen Meksiku i SAD, a vrednost ove zaplene procenjena je na čak 450 miliona dolara.


Ova najnovija akcija ekvadorskih vlasti jasno ukazuje na njihovu odlučnost da se bore protiv organizovanog kriminala i trgovine drogom, ali i na složenost i obim problema sa kojim se suočavaju.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading