LOME SE UKRAJINSKA KOPLJA U AVDEJEVKI! Crne prognoze Vašingtona zbog situacije na frontu: Slabi izgledi Kijeva protiv nadmoćne ruske armije!

Autor:

Svet

16.02.2024

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sve težoj situaciji na frontu, visoka zvaničnica Pentagona izjavila je da je nedostatak municije i drugih kritičnih resursa doveo Ukrajinu do ključnog trenutka, ističući da je Avdejevka preteča novih poraza koji su neizbežni bez podrške Sjedinjenih Američkih Država.

LOME SE UKRAJINSKA KOPLJA U AVDEJEVKI! Crne prognoze Vašingtona zbog situacije na frontu: Slabi izgledi Kijeva protiv nadmoćne ruske armije!

Foto: Credit: east2west news / WillWest News / Profimedia, Printscreen

Prema njenim rečima, SAD i njihovi saveznici svesni su da bez dodatnih finansijskih sredstava u iznosu od 60 milijardi dolara, o kojima Kongres još uvek nije postigao dogovor, Ukrajina ima malo izgleda za uspeh u suočavanju s nadmoćnom ruskom vojskom.

- Vidimo da Ukrajincima ponestaje kritičnih zaliha, posebno municije. To vidimo kao upozorenje na ono što će se dogoditi ako ne dobijemo dodatna finansijska sredstva. Biće mnogo drugih tačaka na frontu gde će trupama ponestajati zaliha - naglasila je zvaničnica, dodajući da su "ulozi izuzetno visoki".

Ona je istakla da saveznici SAD prepoznaju da Ukrajina, bez potrebne podrške, neće moći odupreti se nadmoćnoj ruskoj vojnoj sili.

Avdejevka, smeštena na severu Donjecka, postala je ključna tačka sukoba, sa ukrajinskom vojskom koja se povlači, a mnogi analitičari veruju da bi predaja grada mogla biti neizbežna. Čak je i predstavnik Bele kuće, Džon Kirbi, izrazio zabrinutost navodeći da bi grad mogao pasti pod kontrolu ruske vojske.

U međuvremenu, komandant ukrajinske operativne taktičke grupe trupa "Tavrija", Aleksandar Tarnavski, najavio je pripremu novih položaja kod Avdejevke "s obzirom na sve moguće scenarije", piše Sputnjik.

Situacija u Avdejevki postaje kritična, a međunarodna pomoć postaje ključna za održavanje ravnoteže snaga na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading