PUTIN ĆUTI O SMRTI NAVALJNOG, MOSKVA SE ODMAH OGLASILA: Evo šta je rečeno posle iznenadne smrti lidera ruske opozicije

Autor:

Svet

16.02.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navaljni se posle šetnje osećao loše u zatvoru i izgubio je svest

PUTIN ĆUTI O SMRTI NAVALJNOG, MOSKVA SE ODMAH OGLASILA: Evo šta je rečeno posle iznenadne smrti lidera ruske opozicije

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno popravne službe.

Komentarišući razvoj događaja, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je na medicinarima da otkriju razloge smrti Navaljnog, preneo je Sputnjik internešnal. 

Podsetimo, Aleksej Navaljni se posle šetnje osećao loše u zatvoru i izgubio je svest. On je podvrgnut svim neophodnim merama reanimacije koje nisu dale pozitivne rezultate, saopštila je Federalna služba.

"Aleksej Navaljni preminuo je u kaznenoj koloniji broj 3 u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu", saopštio je u petak regionalni odeljenje Federalne kazneno-popravne službe.

„16. februara ove godine, u koloniji broj 3, osuđeni Navaljni A.A. osećao se loše nakon šetnje, skoro odmah izgubivši svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa Hitne pomoći“, navodi se u saopštenju.

"Urađene su sve neophodne reanimacije, ali nisu dale pozitivne rezultate. Lekari Hitne pomoći konstatovali su smrt osuđenog. Uzroci smrti se utvrđuju", navodi se u saopštenju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije se oglasio ovim povodom.

"Polarni vuk" strogi je zatvor u koji je bio prebačen opozicioni ruski političar Aleksej Navaljni. Radi se o mestu u kojem se vremenski uslovi koriste kao instrument za mučenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading