HAMAS REKAO "DA": Čeka se odgovor Izraelaca

Autor:

Svet

07.02.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije siguran da će tvrdokorni stav premijera Izraela Benjamina Netanjahua sada biti izmenjen

HAMAS REKAO "DA": Čeka se odgovor Izraelaca

Foto: Printscreen X

Palestinski Hamas je saopštio je da je pozitivno odgovorio na međunarodni predlog o primirju u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca.

U saopštenju objavljenom na Telegram kanalu palestinske grupe ističe se da je ta grupa predlog prihvatila "u pozitivnom duhu", da bi se "obezbedio sveobuhvatan prekid vatre, okončala agresija, ukinula opsada i razmenili zarobljenici", prenosi Al Džazira.

"Time bi se završila agresija na naš narod, osigurala bi se pomoć, skloništa i rekonstrukcija, ukinula opsada Pojasa Gaze i postigla razmena zarobljenika", dodaje se. Hamas je poručio i da ceni ulogu Egipta i Katara, kao i "svih zemalja koje žele da zaustave brutalnu izraelsku agresiju na palestinski narod". Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je ranije da SAD razmatraju odgovor Hamasa i da će razgovarati na tu temu sa izraelskim zvaničnicima kada sutra bude posetio Izrael. Katarski premijer Abdulrahman al-Tani rekao je danas da je Hamasova reakcija na najnoviji međunarodni plan o oslobađanju talaca i primirju u Pojasu Gaze bila "generalno pozitivna", dodajući da je optimista.

U izradi predloga učestvovali su Katar, Egipat, SAD i Izrael, čiji su se predstavnici sastali u Parizu.

Za to vreme, iz Gaze stižu užasne vesti.

Više od petine preostalih talaca koje palestinska militantna grupa Hamas drži u Gazi je mrtvo, objavio je danas Njujork tajms, pozivajući se na izveštaj IDF.

Iz IDF-a su zaključili da je preminulo najmanje 32 od preostalih 136 talaca koje je Hamas oteo tokom napada na Izrael 7. oktobra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading