NETANJAHU ZARATIO SA SVOJIM NARODOM! Premijer Izraela načinio FATALNU GREŠKU, Hamasovci već slave

Autor:

Svet

28.01.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo mu nije trebalo

NETANJAHU ZARATIO SA SVOJIM NARODOM! Premijer Izraela načinio FATALNU GREŠKU, Hamasovci već slave

Foto: Tanjug/AP

Benjamin Netanjahu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da protesti porodica talaca u Gazi, koji se održavaju u Tel Avivu mogu da idu na ruku samo Hamasu.

Netanjahu je gotovo besno pred novinarima rekao da razume bol i emociju, ali da Hamasovci samo čekaju ovakve probleme u Izraelu, prenosi Biznis insajder.

“Razumem da je nemoguće kontrolisati svoje emocije ali protesti porodica talaca ne pomažu, oni samo pooštravaju Hamasove zahteve i odlažu ono što svi želimo, a to je puštanje talaca", rekao je.

Porodice talaca uzvratile su u zajedničkoj izjavi premijeru.

"Netanjahu bi trebalo da se seti da je on izabrani premijer čiji je posao da ispravlja greške", rekli su indirektno misleći na propuste vojske od 7. oktobra tokom napada Hamasa na Izrael.

Netanjahu je dodao da je cilj njegove vlade da eliminiše Hamas i da rat neće prestati dok se misija ne završi.

"Ima ljudi među nama koji sumnjaju u naše sposobnosti, ali oni su manjina", dodao je.

Takođe je rekao da bi istrage Hamasovih napada od 7. oktobra "trebalo da budu otvorene nakon završetka rata, a ne tokom njegovog vrhunca".

Inače, tokom kratkotrajnog prekida vatre u novembru, Hamas je oslobodio 105 talaca iz Gaze, a procenjuje se da je još 130 Izraelaca u njihovom zarobljeništvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading