EKSPLOZIJA U FABRICI PETARDI: Poginulo najmanje 11 osoba, na desetine je povređeno (FOTO)

Autor:

Svet

06.02.2024

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 174 osobe su spašene i hitno prebačene u bolnice.

EKSPLOZIJA U FABRICI PETARDI: Poginulo najmanje 11 osoba, na desetine je povređeno (FOTO)

Foto: Credit: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najmanje 11 ljudi je poginulo, a na desetine povređeno u utorak nakon eksplozije u fabrici petardi u centralnoj indijskoj državi Madja Pradeš u podne, javljaju mediji. Televizijski snimci pokazuju veliki plamen i dim koji su izbijali iz fabrike u okrugu Harda nakon eksplozije, dok su vatrogasna vozila jurila, a spasioci pokušavali da izvuku ljude koji su bili zarobljeni unutra.

Najmanje 174 osobe su spašene i hitno prebačene u bolnice, rekao je direktor divizije Pavan Kumar Šarma novinskoj agenciji ANI, dodajući da je 11 umrlo.

Proverićemo ostatke da vidimo da li tamo ima tela... 40-50 posto krhotina je uklonjeno - rekao je on.

Policija i okružni zvaničnici nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar, rekavši da su spasilački napori u toku.

Prozori na obližnjim kućama razbijeni su od udara eksplozije, a stanovnici su opisali iskustvo kao da je slično zemljotresu, prenose mediji. Pokrenuta je istraga o eksploziji, rekao je glavni ministar Madja Pradeša Mohan Jadav u objavi na društvenim mrežama. Kancelarija premijera Narendre Modija objavila je odštetu od 200.000 rupija (2.408 dolara), a državna vlada je najavila odštetu od 400.000 rupija (4.817 dolara) za porodice preminulih.

Kada se dogodila eksplozija, moj bicikl je počeo da drhti, tlo se treslo... Pao sam nekoliko puta, a kamenje je poletelo sa zemlje i udarilo me - rekao je Mohamed Javed Ansari za ANI iz bolničkog kreveta.

Ova tragična eksplozija u fabrici petardi u centralnoj Indiji izazvala je veliku štetu i dovela do gubitka ljudskih života. Hitni spasilački napori i reakcija vlasti sada su u fokusu, dok se istražuje uzrok ovog događaja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading