STRAVIČNA EKSPLOZIJA U CENTRU ATINE! Ispred banke postavljena BOMBA!

Autor:

Svet

03.02.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antiteroristička jedinica preuzela je istragu ovog napada i pokušava da identifikuje odgovorne za postavljanje bombe.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U CENTRU ATINE! Ispred banke postavljena BOMBA!

Foto: Shutterstock

U centru Atine, nedaleko od zgrade Ministarstva rada, noćas je došlo do eksplozije bombe koja je prouzrokovala štetu na zgradi. Srećom, ovaj incident nije rezultirao povređenima, ali je izazvao zabrinutost među građanima.

Prema informacijama koje su prenele grčke novine Kathimerini, napad se dogodio u 01.29 sati po lokalnom vremenu, nakon čega su policija i vatrogasci brzo reagovali i obezbedili područje.

Nepoznata organizacija preuzela odgovornost

Nepoznata osoba je prethodno, u ime Revolucionarne klasne samoodbrane, uputila upozorenje novinama „Efimerida ton Sintakton“ da je eksplozivna naprava postavljena u blizini ministarstva. Ova organizacija do sada nije bila poznata javnosti, što dodatno budi interesovanje za motive i pozadinu ovog napada.

Istraga u toku

Antiteroristička jedinica preuzela je istragu ovog napada i pokušava da identifikuje odgovorne za postavljanje bombe. Dok se istražne radnje nastavljaju, građani Atine su uznemireni zbog ovog napada i traže odgovore o mogućim motivima i ciljevima napadača.

Upozorenje o postavljanju bombe ispred banke

U drugom pozivu, nepoznata osoba je obavestila da je bomba postavljena ispred banke koja se nalazi u blizini ministarstva. Odmah po prijemu ovog upozorenja, novine su obavestile policiju, koja je preduzela mere zaštite i ogradila područje.

Reakcija državnog emitera ERT

Državni emiter ERT je izvestio da je eksplozivna naprava bila postavljena u torbi na ogradi ispred zgrade jedne banke u blizini ministarstva. Ova informacija dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za efikasnim rešavanjem ovog incidenta.

Sve oči su sada uprte ka istrazi i nadamo se da će odgovorni za ovaj napad biti identifikovani i privedeni pravdi, kako bi se osigurala sigurnost građana Atine i sprečili slični incidenti u budućnosti.

(Kathimerini)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading