NE PLAŠIMO SE: Italijani odgovorili Hutima, pa otkrili kakve su im PRAVE NAMERE na Bliskom istoku

Autor:

Svet

05.02.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Antonio Tajani ponovio je da su Huti "teroristička organizacija"

NE PLAŠIMO SE: Italijani odgovorili Hutima, pa otkrili kakve su im PRAVE NAMERE na Bliskom istoku

Foto: Tanjug/AP

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je danas da Italiju nisu uplašile pretnje Huta da će napasti Rim ako Italija bude učestvovala u vazdušnim udarima na položaje militanata u Jemenu.

"Ne plaše nas pretnje Huta koji su teroristička organizacija", rekao je Tajani za italijansku Republiku, prenosi ANSA.

Naglasio je da Italija neće nikoga napasti u okviru misije Evropske unije u Crvenom moru, za koju ističe da je isključivo odbrambene prirode.

"Ne plaše nas pretnje Huta. Mi branimo brodski saobraćaj. Nikoga ne napadamo i ne želimo da nas neko napadne", rekao je Tajani.

Istakao je da mora da postoji slobodan pomorski saobraćaj, dodavši da će Italija odgovoriti na eventualne napade na svoje trgovačke brodove.

Tajani je ponovio da su Huti "teroristička organizacija".

Šef vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta Mohamed Ali el Huti izjavio je ranije danas da će Italija postati meta ukoliko bude učestvovala u napadima na Jemen.

On je poručio da Italija mora da ostane neutralna u izraelsko-palestinskom sukoubu i da nastavi da vrši pritisak na Izrael da zaustavi napade na Pojas Gaze.

Broj Palestinaca ubijenih u Pojasu Gaze od početka sukoba sa Izraelom 7. oktobra povećao se na 27.478, sapštilo je danas ministarstvo zdravlja u Gazi koje je pod kontrolom Hamasa.

U saopštenju se dodaje da je u toj palestinskoj enklavi ranjeno 66.835 ljudi, prenosi Rojters.

Ranije danas Izraelske oružane snage (IDF) saopštile su da su u poslednja 24 sata njihovi pripadnici ubili "desetine terorista" tokom operacija u Pojasu Gaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading