NACIJA NA NOGAMA: Približava se STRAHOVITA OLUJA, očekuju se masovne poplave i klizišta

Autor:

Svet

04.02.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći gradovi biće najverovatnije pod užasno jakim udarima

NACIJA NA NOGAMA: Približava se STRAHOVITA OLUJA, očekuju se masovne poplave i klizišta

Foto: youtube.com/sky news

Kalifornija se danas sprema za novi potop, nakon što su meteorolozi predvideli obilne padavine koje bi pogodile delove te američke savezne države, kojoj prete poplave i klizišta

To će biti drugi put da oluja "Pajnepl ekspres" pogodi Kaliforniju ove nedelje, a dolazi u trenutku kada Los Anđeles dočekuje brojne poznate svetske ličnosti iz sveta muzike zbog večerašnje dodele Gremi nagrada, javlja Rojters.

Na priobalni grad Long Bič bi ove nedelje moglo da padne više kiše nego tokom cele godine, rekao je gradonačelnik tog grada Reks Ričardson, pošto se očekuje da će u tom mestu pasti između između 13 i 18 centimetara kiše, počev od danas, do utorka.

Los Anđeles bi mogao da bude pogođen jakim vetrom, uz kišu, što bi po snazi moglo da bude nalik tropskoj oluji "Hilari", koja je pogodila taj grad u avgustu, rekla je gradonačelnica Los Anđelesa Karen Bas.

U višim predelima se očekuje i više padavina.

U odnosu na zapad Sjedinjenih Američkih Država, Evropa je u potpuno drugačijoj "meteorološkoj" slici.

Posle nekoliko dana gotovo letnjih temperatura na Zapadu Evrope, sada se taj talas sa Mediterana prenosi na Balkansko poluostrvo pa ćemo naredne nedelje imati prolećne temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading