ISPLIVALI PRVI SNIMCI RAKETNOG NAPADA NA AMERIČKU BAZU U SIRIJI! Izbio STRAVIČAN požar nakon udara! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.02.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi udari predstavljaju odmazdu za napad na vojnu bazu u Jordanu.

ISPLIVALI PRVI SNIMCI RAKETNOG NAPADA NA AMERIČKU BAZU U SIRIJI! Izbio STRAVIČAN požar nakon udara! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Telegram

U nedavnom napadu na američku vojnu bazu Koniko na gasnom polju u istočnoj Siriji, došlo je do ozbiljnih posledica kako po vojno osoblje, tako i po civile.

Vojna baza SAD je bila meta raketnog napada koji je izazvao požar na tom području, prema izvorima lokalnih medija.

Napad na položaje savezničkih snaga sirijske vojske

Prethodno, bespilotne letelice su napale položaje savezničkih snaga sirijske vojske u istočnoj Siriji, što je rezultiralo žrtvama i ozbiljnom štetom na terenu. Sirijski državni mediji su izvestili da je nekoliko ljudi izgubilo živote, a da su mnogi ranjeni usled američkih udara na ova područja, prenosi RIA novosti.

Osvetnički udari SAD na ciljeve u Iraku i Siriji

Centralna komanda SAD je saopštila da su izvršeni udari na više od 85 ciljeva koji pripadaju Korpusu garde islamske revolucionarne revolucije (IRGC) i njegovim filijalama u Iraku i Siriji. Ovi udari predstavljaju odmazdu za napad na vojnu bazu u Jordanu, prenosi 24sedam.rs.



Reakcija sirijskog Ministarstva odbrane

Sirijsko Ministarstvo odbrane je osudilo ove vazdušne napade, navodeći da su američke okupacione snage izvršile agresiju na brojne položaje i gradove, uzrokujući veliki broj žrtava među civilima i vojnim osobljem. Takođe, istaknuto je da su ovi udari imali za cilj oslabljivanje sposobnosti sirijske vojske i njenih saveznika u borbi protiv terorizma.


Ukupno gledano, napadi na istoku Sirije su izazvali ozbiljne posledice kako po vojno osoblje, tako i po civile, a situacija na terenu i dalje se razvija.

 

(RIA novosti/24sedam.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading