KRV ZA KRV! Bajden kreće u odmazdu zbog UBIJENIH vojnika, odobrio napade na OVE dve arapske zemlje!

Autor:

Svet

01.02.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD, Džo Bajden, izneo je odluku o odgovoru na napad dronom u Jordanu u kojem su ubijena tri američka vojnika!

KRV ZA KRV! Bajden kreće u odmazdu zbog UBIJENIH vojnika, odobrio napade na OVE dve arapske zemlje!

Foto: Shutterstock, Ap

Prema informacijama Si-bi-si njuz, Sjedinjene Američke Države su odbranile planove za napad na iranske ciljeve i vojne snage u Iraku i Siriji kao odgovor na nedavni napad na jednu od američkih baza na Bliskom istoku.

Planirano je da se udari izvode „nekoliko dana“, a mete će biti „iranski objekti i vojno osoblje“ na teritoriji dve arapske zemlje. Odlučujući faktor kada će se napadi desiti, kažu izvori, biće vremenski uslovi.

Bajdenova odluka o odgovoru na napad dronom u Jordanu

Predsednik SAD, Džo Bajden, izneo je odluku o odgovoru na napad dronom u Jordanu u kojem su ubijena tri američka vojnika, ističući da ne želi da se SAD uvlače u veći rat. On je naveo da je Iran odgovoran za obezbeđivanje oružja militantima koji stoje iza napada, ali je izbegao direktno odgovoriti na pitanje da li smatra da je Teheran direktno odgovoran za napad, koji su SAD pripisali proksi grupama, prenosi cbsnews.com.


Bajden je jednostavno odgovorio da je doneo odluku kako će SAD reagovati, nakon sastanka sa svojim bezbednosnim timom u sobi za situacije u Beloj kući.

Napad na američku bazu "Kula 22" u Jordanu

Iranci su izveli napad dronom na američku bazu "Kula 22" u Jordanu, koji je rezultirao smrću tri američka vojnika i povređivanjem preko 40 vojnika. Ovaj napad je bio presudan u Bajdenovoj odluci o odgovoru.

SAD preferiraju povoljne vremenske uslove za udar

Izvori navode da SAD preferiraju povoljne vremenske uslove za udare kako bi izbegle civilne žrtve, iako imaju mogućnost da izvedu udare i po lošem vremenu.


Nakon pregovora sa svojim bezbednosnim timom, Bajden je donio odluku o odgovoru na iranski napad dronom u Jordanu, ističući važnost izbegavanja širenja većeg sukoba, ali i odlučnost da odgovori na napade na američke snage. Očekuje se da će SAD izvesti udare na iranske ciljeve u Iraku i Siriji u narednim danima, čime bi eskalacija tenzija na Bliskom istoku mogla da dobije novi zamah.

(Cbsnews.com)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading