POLICIJA OPKOLILA AMBASADU IZRAELA: Ispred ulaza pronađen "opasan predmet"

Autor:

Svet

01.02.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalji nisu otkriveni, osim što je potvrđeno da niko nije povređen

POLICIJA OPKOLILA AMBASADU IZRAELA: Ispred ulaza pronađen "opasan predmet"

Foto: shutterstock

Ispred ambasade Izraela u glavnom gradu Švedske Stokholmu pronađen je "opasan predmet" kako su mediji, ali i policija opisali ono što je viđeno tamo.

Predmet sumnjivog izgleda i sadržaja primećen je ispred ulaza u ambasadu Izraela u Stokholmu, a potom ga je policija uzela i uništila.

Izraelski ambasador je ovaj incident nazvao "pokušajem napada", dok je policija pre uništavanja pomenutog predmeta zatvorila šire okolno područje.

Detalji nisu otkriveni, osim što je potvrđeno da niko nije povređen. 

Švedski premijer Ulf Kristerson rekao je da je situacija "veoma ozbiljna" te da švedska sigurnosna služba istražuje "ko je odgovoran".

U međuvremenu je pojačano osiguranje ambasade i jevrejskih institucija.

Policija je potvrdila da je predmet uništen na kontrolisan način, a švedski tabloidi Expressen i Aftonbladet pišu da je reč o ručnoj bombi.

"Teror nas neće uplašiti", napisao izraelski ambasador Ziv Nevo Kulman na društvenoj mreži X, prenosi Klix.ba.

Zamenica švedskog premijera, Eba Buš, izjavila je da je "potresena" te da je "mržnja prema Izraelu zastrašujuća", kao i da "ekstremizam mora biti zaustavljen".

Istraga je u toku.

U Stokholmu su pre nekoliko nedelja, u jeku rata u Gazi na više mesta pronađeni leci sa agitatorskim sadržajem u korist "slobodne Palestine".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading