GDE JE NESTAO VLADIMIR? Posle presude mu se izgubio svaki trag, reagovao i MINISTAR!

Autor:

Svet

30.01.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da se dešava da niko ne zna šta se dešava

GDE JE NESTAO VLADIMIR? Posle presude mu se izgubio svaki trag, reagovao i MINISTAR!

Foto: youtube printscreen

Ruski opozicioni političar i novinar Vladimir Kara-Murza osuđen je prošle godine na 25 godina zatvora.

Nakon što je nedavno premešten iz zatvora u Sibiru izgubio mu se svaki trag. Moskva ne progovara a u čitav slučaj umešao se i britanski ministar spoljnih poslova i nekadašnji premijer Dejvid Kameron.

Vladimir Kara-Murza ima rusko ali i britansko državljanstvo zbog čega britanski mediji pomno prate ovaj slučaj i indirektno pišu da je moguće da je novinar u međuvremenu i "smaknut jer je znao previše toga o vlasti Vladimira Putina".

"Rusija mora da se izjasni i kaže gde se nalazi Vladimir Kara-Murza. Istog momenta, i njegovi advokatimoraju da budu obavešteni o tome. Duboko sam zabrinut za gospodina Kara-Murzu, britanskog državljanina zatvorenog u Rusiji jer je govorio protiv invazije na Ukrajinu", rekao je Kameron.

Evgenia Kara-Murza, supruga nestalog i osuđenog novinara rekla je da je u ponedeljak saznala da je on prebačen iz kaznene ćelije, u kojoj se nalazio od septembra 2023. godine, u nepoznatom pravcu.

"Nema osnova za njegovo premeštanje i to sve čini još strašnijim. Moj muž je u rukama istih ljudi koji su dva puta pokušali da ga ubiju, 2015. i 2017. godine", rekla je ona, misleći na dva navodna pokušaja ubistva trovanjem, javlja BBC.

Kara-Murza je u aprilu osuđen na 25 godina zatvora zbog "širenja lažnih informacija o ruskoj vojsci i povezanosti sa nepoželjnom organizacijom".

Ruski zatvorski transferi inače su obavijeni velom tajne i mogu potrajati nedeljama. 

Isto je bilo u decembru 2023. i sa Aleksejem Navaljnijem kada niko, pa ni njegovi advokati danima nisu znali da li je živ ili mrtav nakon što je premešten u drugi zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading