RUSIJA PLANIRA DA UNIŠTI UKRAJINU DO GRANICE SA POLJSKOM: Ovo su šokantne reči bivšeg američkog obaveštajca!

Autor:

Svet

27.01.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Ukrajina: Šta donosi budućnost?

RUSIJA PLANIRA DA UNIŠTI UKRAJINU DO GRANICE SA POLJSKOM: Ovo su šokantne reči bivšeg američkog obaveštajca!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP


Bivši američki obaveštajac Skot Riter izneo je uznemirujuće prognoze o sudbini Ukrajine u kontekstu odnosa sa Rusijom. Prema njegovim rečima, Rusija neće dozvoliti da Ukrajina nastavi da predstavlja pretnju po svoje interese i spremna je da preduzme korake kako bi osigurala svoju bezbednost. Riter ističe da je Moskva spremna da pokuša da postigne mirno rešenje, ali isto tako naglašava da će biti odlučna u sprovođenju svojih ciljeva, čak i do granice sa Poljskom.

Ruske pretnje i sudbina Ukrajine

Prema Riterovim tvrdnjama, visokorangirani političari potvrđuju da je sudbina Ukrajine već zapečaćena i da se očekuje njen konačni raspad pod uticajem Rusije. Naglašava se da svaki postojeći sporazum sa Ukrajinom gubi vrednost u svetlu ovakvih prognoza, a Riter jasno ističe da će Rusija učiniti sve što je potrebno kako bi "eliminisala" Ukrajinu u sadašnjem obliku.

Reakcija na Riterove tvrdnje

Ove tvrdnje izazivaju zabrinutost i postavljaju pitanje kako će međunarodna zajednica reagovati na potencijalni raspad Ukrajine pod pritiskom Rusije. Takođe, ističe se važnost dijaloga i pregovora kako bi se izbegao scenario eskalacije tenzija i vojnog sukoba.


Riterove tvrdnje ukazuju na ozbiljnu situaciju u regionu i nagoveštavaju moguće dramatične promene. Budućnost odnosa između Rusije i Ukrajine ostaje neizvesna, ali jedno je sigurno - potrebno je pažljivo pratiti razvoj događaja i nastojati pronaći mirno rešenje kako bi se izbegle teške posledice po region i njegove stanovnike.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading