POLJSKA UZDRMALA SVET: Podigla borebene avione zbog ruskih snaga!

Autor:

Svet

23.01.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova informacija je jutros objavljena na sajtu polskieradio24.pl, a prenela ju je poljska vojska.

POLJSKA UZDRMALA SVET: Podigla borebene avione zbog ruskih snaga!

Foto: Shuterstock

Poljska je reagovala na "pojačanu aktivnost" ruskih vazduhoplovnih snaga protiv Ukrajine podizanjem svojih borbene avijacije, kao i jedne letelice NATO saveznika, prenosi Kurir.

Ova informacija je jutros objavljena na sajtu polskieradio24.pl, a prenela ju je poljska vojska. Situacija je postala još ozbiljnija nakon što je Rusija pokrenula seriju raketnih napada na ukrajinsku prestonicu Kijev, kao i na drugi najveći grad u zemlji, Harkov, i Pavlohrad.

- Obaveštavamo vas da je u toku intenzivna aktivnost dalekometne avijacije Ruske Federacije. Upozoravamo da je aktivirana poljska i saveznička avijacija, što može dovesti do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje - navela je komanda na društvenoj mreži Iks.

Poljska je brzo reagovala na eskalaciju sukoba između Rusije i Ukrajine, podižući svoje borbene avione kako bi se suprotstavila "pojačanoj aktivnosti" ruskih vazduhoplovnih snaga. 

Pored podizanja sopstvenih aviona, Poljska je pružila podršku i jednoj letelici NATO saveznika. 

Rusija je pokrenula seriju raketnih napada na ključne gradove u Ukrajini, uključujući prestonicu Kijev, kao i Harkov i Pavlohrad. 

Eksplozije u gradu! Detalji kasnije. Ne napuštajte skloništa - napisao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je na Telegramu da je u glavnom gradu ranjeno deset osoba, uključujući i 13-godišnjeg dečaka.

Sergej Popko, šef vojne administracije regiona saopštio je da su sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju ruskog raketnog napada.

Popko je naveo da se kao posledica napada zapalilo nekoliko automobila u kijevskom okrugu Svjatošin, zapadno od centra prestonice, prenosi Rojters.

Svedoci agencije su rekli da su čuli nekoliko talasa eksplozija u Kijevu i oko grada.
Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov objavio je na Telegramu da je Rusija izvršila udar i na taj grad.

Ponovo gađaju Harkov, već je bilo nekoliko eksplozija - naveo je Terehov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading