UZBUNA IZNAD SANKT PETERBURGA! Ukrajinci napali strateški objekat u Lenjingradskoj oblasti, bukti požar! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.01.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navedeni kompleks, koji je od ključnog značaja za snabdevanje naftom, postao je žarište pažnje zbog prekida rada izazvanog požarom.

UZBUNA IZNAD SANKT PETERBURGA! Ukrajinci napali strateški objekat u Lenjingradskoj oblasti, bukti požar! (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@front_ukrainian

Danas je došlo do prekida rada terminala za izvor nafte u ruskom regionu Lenjingrad, nakon što je izbio požar za koji se spekuliše da je rezultat napada ukrajinskog drona.

 

 

Rojters izveštava da je regionalna administracija proglasila stanje uzbune u svim okruzima Lenjingradskog regiona, naročito u ključnim infrastrukturnim objektima. Takođe je navedeno da su bezbednosne jedinice dobile naređenje da unište bespilotne letelice ukoliko se primete u blizini.

Požar se dogodio u kompleksu Ust-Luga, smještenom u Finskom zalivu, oko 170 kilometara zapadno od Sankt Peterburga. Navedeni kompleks, koji je od ključnog značaja za snabdevanje naftom, postao je žarište pažnje zbog prekida rada izazvanog požarom.

Ukrajinski mediji prenose tvrdnje neimenovanih izvora da je požar rezultat specijalne operacije koju su izvele ukrajinske bezbednosne službe.



Na Telegramu, regionalna administracija je saopštila da je proglašeno stanje uzbune u ključnim infrastrukturnim objektima širom Lenjingradskog regiona, kao preventivna mera nakon izbijanja požara. 

Iz ministarstva su na platformi Telegram napisali da se incident dogodio oko 1:30 posle ponoći.

Podsećamo, regionalni guverner Brjanske oblasti Aleksander Bogomaz potvrdio je pre dva dana da je u napadu Ukrajinaca na Ruse pogođeno skladište nafte u gradu Klintsi.

- Sistemi za tehnološko ratovanje ruskog ministarstva odbrane ometali su ukrajinsku bespilotnu letelicu u Brjanskoj oblasti, ali su rakete i pored toga pale na skladište nafte i izazvale su požar - otkrio je Bogomaz.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading