BROJ NASTRADALIH U POŽARU SVE VEĆI: Sedmoro poginulih u stravičnoj nesreći u Rumuniji! (FOTO)

Autor:

Svet

27.12.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj nastradalih u požaru danas se popeo na sedam, a istraga o uzroku ove užasne tragedije u selu Tohani, u okrugu Prahova, je u toku.

BROJ NASTRADALIH U POŽARU SVE VEĆI: Sedmoro poginulih u stravičnoj nesreći u Rumuniji! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP/HOGP

Broj žrtava požara u pansionu u selu Tohani, okrug Prahova, Rumunija, danas je porastao na sedam, dok se jedna osoba i dalje vodi kao nestala, prema saopštenju Generalnog inspektorata za vanredne situacije u toj zemlji. Istraga o uzroku požara trenutno je u toku.

Prema informacijama iz sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije, u trenutku izbijanja požara u pansionu bilo je prisutno ukupno 26 ljudi. Osamnaest osoba uspelo je da pobegne, dok se ostalih sedam nije izvuklo iz ove nesreće, prenosi agencija Ađerpres.

Tužilaštvo suda u Prahovu pokrenulo je krivični postupak zbog ubistva iz nehata i nanošenja štete u vezi sa ovim tragičnim događajem. Generalni inspektorat za vanredne situacije dodatno je saopštio da pansion nije dobio atest koji potvrđuje da je sproveo sve neophodne protivpožarne mere tokom 2019. godine.

Vatrogasci su brzo reagovali, ali nastradali nisu mogli da se izvuku iz objekta

Podsetimo, sedmoro osoba uključujući i jedno dete poginulo, dok se jedna osoba vodi kao nestala u požaru, koji je juče ujutro izbio u pansionu u Rumuniji.

Vatrogasci su brzo stigli na lice mesta u selo, u okrugu Prahovo, ali nastradali nisu mogli da se izvuku iz prostorije iz koje je kuljao najgušći dim.

Na fotografijama sa lica mesta da se zaključiti da je požar bio toliko obiman i komplikovan za gašenje da su se sve prostorije urušile kao kula od karata.

Ukupno 26 osoba boravilo je u pansionu. Od toga, njih osamnaestoro uspelo je da se spasi na vreme.

Očevici nesreće kažu da se u jednom momentu tokom jutra kad je izbio požar selom prolomio neverovatno jeziv krik.

- Potom smo videli ljude kako beže iz pansiona. Pozvali smo policiju i vatrogasce, brzo su došli - rekli su meštani koji žive pored pansiona.

Nije poznato šta je prouzrokovalo požar, kao ni identitet osoba koje su izgubile život.

Ova nesreća izazvala je veliku zabrinutost u lokalnoj zajednici i šire, a istražitelji će nastaviti sa radom kako bi utvrdili tačan uzrok požara i eventualnu odgovornost. Očekuje se da će javnost biti obaveštena o novim detaljima kako istraga bude napredovala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading