LUKAŠENKO OTPUTOVAO KOD PUTINA: Dva predsednika pred Novu godinu imaju samo jedan cilj

Autor:

Svet

25.12.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lukašenko je u maju na sastanku Evroazijskog ekonomskog saveta u Moskvi podržao inicijativu predsedavajuće Rusije da se utvrde pristupi, koji će se primeniti u oblikovanju nove strategije unapređenja evroazijskih integracija do 2030. i do 2045. godine

LUKAŠENKO OTPUTOVAO KOD PUTINA: Dva predsednika pred Novu godinu imaju samo jedan cilj

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko otputovao je u radnu posetu Rusiji, gde će u Sankt Peterburgu učestvovati najpre na samitu Evroazijske ekonomske unije (EES), a potom i na samitu Zajednice nezavisnih država (ZND), saopštila je pres-služba beloruskog predsednika.

- Šef države će 25. decembra u Sankt Peterburgu učestvovati na sastanku na vrhu Evroazijskog ekonomskog saveta (EES), a 26. decembra će učestvovati na neformalnom sastanku lidera Zajednice nezavisnih država (ZND) - prenosi TASS.

Samit EES baviće se sa više od dvadesetak odvojenih pitanja, koja se, između ostalog, tiču ključnih oblasti za dalji razvoj integrativnih procesa unutar trgovinskog bloka, međunarodnih aktivnosti, makroekonomske politike i nastojanja da se eliminišu barijere i smanje ograničenja unutar tržišta EES.

Lukašenko je u maju na sastanku Evroazijskog ekonomskog saveta u Moskvi podržao inicijativu predsedavajuće Rusije da se utvrde pristupi, koji će se primeniti u oblikovanju nove strategije unapređenja evroazijskih integracija do 2030. i do 2045. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading