IZRAEL U VELIKIM FINANSIJSKIM PROBLEMIMA! Traži se zatvaranje deset ministarstava!

Autor:

Svet

25.12.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo finansija takođe preporučuje smanjenje od 1,4 milijarde dolara koalicionih fondova, novca koji ide na političke zahteve stranke, ukidanje subvencija na cene gasa, povećanje poreza na cigarete i dalje oporezivanje beneficija u fondovima za napredne studije.

IZRAEL U VELIKIM FINANSIJSKIM PROBLEMIMA! Traži se zatvaranje deset ministarstava!

Foto: Tanjug/AP

Izraelsko Ministarstvo finansija je preporučilo zatvaranje 10 "suvišnih" ministarstava kako bi se pokrio ratni manjak budžeta od 20 milijardi dolara, zajedno sa spiskom drugih potencijalnih mera.

Kako je preneo izraelski Kanal 12, ministarstva na meti trezora su Ministarstvo za naselja i nacionalne misije, na čelu sa Orit Strokom, Ministarstvo za Jerusalim i jevrejsku tradiciju, na čijem je čelu Meir Poruš, Ministarstvo obaveštajnih službi, koje predvodil Gila Gamliel, Ministarstvo za razvoj Negeva i Galileje na čelu sa Jicakom Vaserlaufom, Ministarstvo za regionalnu saradnju, kojim rukovodi David Amsalem.

Na spisku su i Ministarstvo za pitanja dijaspore i socijalne ravnopravnosti, koje vodi Amičaj Čikli, Ministarstvo za strateške poslove, na čijem je čelu Ron Dermer, Ministarstvo nasleđa, koje vodi Amičaj Elijahu i Ministarstvo za unapređenje položaja žena, na čijem je čelu Mej Golan, prenosi Tajms of Izrael.

Prema izveštaju, Ministarstvo finansija takođe preporučuje smanjenje od 1,4 milijarde dolara koalicionih fondova, novca koji ide na političke zahteve stranke, ukidanje subvencija na cene gasa, povećanje poreza na cigarete i dalje oporezivanje beneficija u fondovima za napredne studije.

Ako nema drugog izbora, trezor bi navodno mogao da preporuči povećanje poreza na dodatu vrednost vezan za gotovo svu potrošnu robu, koji trenutno iznosi 17 odsto.

Izrael je od 7. oktobra u ratu kada su snage militantne grupe Hamas izvršile napad na više pograničnih kibuca sa Palestinom, a potom i raketirao više gradova u unutrašnjosti države.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading