BOSANAC PREVARIO ŠVAJCARSKU I UZEO DRŽAVI 138.000 FRANAKA: Kad je najmanje očekivao, ovako ga je STIGLA KAZNA

Autor:

Svet

13.12.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin BiH je redovno išao na posao a državi je prijavio da je nezaposlen kako bi dobijao redovnu socijalnu pomoć

BOSANAC PREVARIO ŠVAJCARSKU I UZEO DRŽAVI 138.000 FRANAKA: Kad je najmanje očekivao, ovako ga je STIGLA KAZNA

Foto: pixabay.com

Švajcarske vlasti otkrile su ozbiljan slučaj prevare koja se odnosi na nezakonito primanje socijalne pomoći, a zbog koje je država oštećena za 138.000 franaka.

Kako prenose švajcarski mediji, nakon sumnje i sprovedene istrage utvrđeno je da je državljanin Bosne i Hercegovine godinama primao socijalnu pomoć na koju nije imao pravo.

On je, kako prenose mediji, od socijalne službe svesno prikrio da ima redovna primanja i imovinu. Reč je o slučaju koji je otkriven nedavno u gradu Naters.

Državljanin BiH uhvaćen je kada je bio na poslu i zatečen je bez ikakve odbrane ili izgovora. Ne samo što je izgubio socijalnu pomoć, već je ostao i bez posla, prenose švajcarski mediji.

Ovakve prevare nisu retkost, ali su poslednjih godina prilično suzbijene redovnim posetama radnika socijalnih službi. Njihov zadatak je da redovno utvrđuju činjenično stanje na terenu.

Primera radi, svaka kupovina imovine ili dodatno primanje, prema švajcarskom zakonu, mora se prijaviti nadležnim socijalnim službama jer se u tom slučaju menja status primaoca socijalne pomoći.

Ovo nije prvi ovakav slučaj čiji su akteri osobe iz Bosne i Hercegovine. Tako su mediji pre nekoliko godina zabeležili slučaj porodice iz BiH koja je u Švajcarskoj primala socijalnu pomoć, a u Bosni i Hercegovini su u to vreme kupili čak tri kuće.

Oni su tada osuđeni uslovno i kažnjeni visokom novčanom kaznom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading