U BRJANSKU SAHRANJENE DEVOJČICA-UBICA I NJENA ŽRTVA: Telo odneto na groblje direktno iz mrtvačnice, otac uhapšen jer je Alinu naučio da puca

Autor:

Svet

10.12.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Brjansku u Rusiji danas su se oprostili od učenica koje su poginule u pucnjavi u gimnaziji, kada je učenica osmog razreda, Ana, 7. decembra došla sa očevom puškom. Ranila je pet ljudi i ubila drugaricu iz razreda. Potom je izvršila samoubistvo. Njeno telo je odneto na groblje direktno iz mrtvačnice, a na ispraćaju su bili samo porodica i prijatelji. Niko iz škole nije došao na groblje, navodi Komsomolska pravda.

U BRJANSKU SAHRANJENE DEVOJČICA-UBICA I NJENA ŽRTVA: Telo odneto na groblje direktno iz mrtvačnice, otac uhapšen jer je Alinu naučio da puca

Foto: Printscreen/The Investigative Committee od Russia,https://t.me/breakingmash

The Investigative Committee od Russia

Anin otac, Dmitrij, nije mogao da sahrani svoju ćerku. On je juče, posle saslušanja, priveden. Optužen je za nesavesno rukovanje oružjem. Nije smeo da ide na sahranu. Dmitrija je čekalo suđenje. Tokom procesa, ovaj strog čovek koji radi kao čuvar briznuo je u plač:

 

“Moja ćerka je danas sahranjena. Ostalo mi je samo dvoje dece.”

 

Na saslušanju, otac devojčice optužen je za dva krivična slučaja odjednom: za neoprezno skladištenje oružja i dovođenje ćerke do samoubistva. Njegova supruga je svedok u ovom slučaju. Zanimljivo, obećala je da će na sledećem sastanku ispričati detalje o odnosima u njihovoj porodici.

Istraga tvrdi da je muškarac sam naučio ćerku da koristi sačmaricu. Poznato je da je čovek voleo lov. Svi porodični poznanici jednoglasno su rekli da je par živeo u prijateljskim odnosima i da se dobro odnosio prema svojim ćerkama. Uoči pucnjave, 6. decembra, Dmitrij je proslavio rođendan i dobio poklone od ćerki.

 

Ali tužilaštvo tvrdi da je muškarac ponižavao svoju ćerku i time je doveo do samoubistva. Ovo kažu svedoci. Shodno tome, on mora biti uhapšen kako bi se sprečio negativan uticaj na drugu ćerku. Razmatranje hapšenja ostavljeno je za sledeći put: trebalo bi saslušati svedočenje supruge. Za sada je Dmitrij ostavljen u pritvoru. On sam priznaje da je bio nemaran u rukovanju oružjem, ali negira da je svoju ćerku mogao navesti do samoubistva.

 

 

Istovremeno, na drugom groblju sahranili su Kristinu, devojku koju je Alina upucala kada je otvorila vatru u učionici. U početku se tvrdilo da su devojke imale sukob, ali je majka ubijene učenice to demantovala, rekla je da su devojčice bile prijateljice, a Alinu su očekivali za rođendan devojčice krajem decembra. Drugi školarci su kasnije sugerisali da je devojčica jednostavno stajala najbliže strelcu, i pala pod udar pod vrelu ruku, pokrivajući sobom drugu decu.

 

Na groblje su bili dozvoljeni samo rođaci i prijatelji. U blizini ulaza, devojčicu su na poslednje putovanje ispratile komšije i drugovi iz razreda. Učenica je sahranjena na Centralnom groblju Sovetskog okruga u Brjansku.

Danas je uhapšena i još jedna osoba - ista ona radnica obezbeđenja koja je na dan tragedije dežurala u fiskulturnoj sali. 57-godišnja Galina Č. je negirala sve optužbe, tvrdeći da su Ana i njena sestra zajedno išle u školu, u istoj uniformi, a da je puška bila u torbi i nije izazvala sumnju.

 

Potvrđena je informacija da ramovi za kontrolu metala nisu radili. Ugašeni su dan ranije jer su kitili salu za Novu godinu. Dakle, obezbeđenje nije primetilo da devojka ima oružje. A učenica je mogla unapred da zna da će moći da ga prošvercuje u školu. Ispostavilo se da je mogla unapred da se pripremi za napad.  Da li je čuvarka mogla da pretpostavi da nešto nije u redu sa devojkom? Stav tužilaštva je da ona nije izvršila službenu dužnost.

 

Kao rezultat toga, sudija je podržao stav tužilaštva, Galina je uhapšena dva meseca. Istraga je u toku. Poznato je da optužnica može biti podignuta i protiv šefa obezbeđenja organizacije i uprave gimnazije. Jutros se saznalo za hapšenje zamenika direktora Gimnazije.

Guverner regiona Aleksandar Bogomaz obećao je podršku porodicama školaraca koji su postali učesnici tragedije. Roditelji ubijene devojčice dobiće milion rubalja, 500 hiljada će ići teško povređenima, a 300 hiljada porodicama školaraca sa lakšim povredama. Načelnik regiona je naglasio i da sa svim učenicima rade psiholozi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading