SUROVI UBICA IZAŠAO IZ ZATVORA NAKON 24 GODINE! Likvidirao 22 osobe, zabranjeno mu da izlazi iz kuće noću!

Autor:

Svet

19.11.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica pušten nakon više od dve decenije iz zatvora.

SUROVI UBICA IZAŠAO IZ ZATVORA NAKON 24 GODINE! Likvidirao 22 osobe, zabranjeno mu da izlazi iz kuće noću!

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Aleksandar Pustovalov (50), poznatiji kao Saša Vojnik, jedan je od najpoznatijih ruskih ubica devedesetih godina, a sada je nakon 24 godine pušten iz zatvora u Moninu.

Uhapšen je 1999. godine, a istraga je pokazala da je umešan u 22 ubistva iako se veruje da je usmrtio mnogo više ljudi nego što je dokazano. Po puštanju iz zatvora je stavljen pod nadzor na tri godine i administrativna ograničenja, a moraće da se javlja u policijsku stanicu dva puta mesečno i neće moći da ide van Moskve bez posebne dozvole, niti da se pojavljuje ispred kuće noću osim ukoliko to nije vezano za njegovu radnu aktivnost.

Pustovalov je odrastao u siromašnoj porodici bez oca, odgajila ga je majka koja je radila u vrtiću, a on je svirao klavir i voleo džudo.

Marincima se pridružio 1991. godine, nakon čega je želeo da postane pripadnik specijalnih snaga, međutim, zbog nedostatka visokog obrazovanja nije primljen.

Nakon izlaska iz vojske su ga regrutovali pripadnici takozvane Orehovske bande - Sergej Butorin, jedan od vođa grupe ga je primetio tokom tuče u baru, nakon čega ga je uzeo za telohranitelja, a onda počeo da mu daje specijalne zadatke, da eliminiše neželjene ljude.

Prvi na listi je bio Aleksandar Bijamo zvani Alik Zver koga je Pustovalov ubio već u avgustu 1995. godine. Naredne 1996. ubio je vođe rivalske kriminalne grupe Kuncevo Aleksandra Кaligina i Igora Panina, a samo godinu i po kasnije jednog od najpoznatijih tadašnjih kriminalaca Artura Кulbjakova.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Pustovalov

Pustolov je likvidirao i poznatoh ubicu Aleksandra Solonika, poznatijeg kao Saša Veliki, u februaru 1998. godine

Solonik je prethodno pobegao iz istražnog zatvora u Moskvi, a zatim sa ljubavnicom Svetlanom Кotovom otišao u Grčku. Vođe Orehovske grupe za koju je ponekad radio odlučile su da ga se otarase.

Tim ubica na čelu sa Pustovalovim otišao u grčko selo Lagonisi i zadavio Solonika u vili u kojoj je živeo. Pustovalov je nakon večere iznenada skočio i zadavio Solonika, a zatim ubio njegovu devojku. Solonikovo telo je zakopano u obližnjoj šumi, a telo nekadašnje misice je raskomadano i bačeno u unapred pripremljenu rupu.

- Uspeo sam da isečem gajtan od gvožđa. Onda je bilo jednostavno. Lagano sam uhvatio za vrat Sašu, bacio ga na pod, to je bilo to. Onda su završili Svetlanu - napisao je Pustovalov u memoarima.

- Moje je sve to što dokazujete - rekao je na saslušanju, bez trunke kajanja.

- Ja sam vojnik! To je moj posao - rekao je Pustovalov.

Sud je tek u proleće 2004. godine počeo da razmatra slučaj. Od 35 navodnih ubistava bilo je moguće dokazati njegovu umešanost u samo 13 što je bilo dovoljno da se osudi na 22 godine zatvora u koloniji maksimalnog obezbeđenja. Godinu dana kasnije kazna je povećana na 23 godine za učešće u kriminalnoj grupi.

Novo suđenje je održano u decembru 2016. godine kad je optužen za još četiri krivična dela u kojima je ubijeno devet ljudi, a kazna mu je povećana za 12 meseci i iznosila je 24 godine.

Početkom 2021. tražio prevremeno puštanje na slobodu.

Uveravao je da je više ne predstavlja opasnost po društvo i da ima pozitivne karakteristike, a da će se zaposlitii nakon puštanja na slobodu. Predstavnici zatvorskih vlasti su podržali njegov zahtev, tužilaštvo se usprotivilo, a sud je na kraju odbio da pusti Pustovalova na slobodu, piše MSK1, a prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading