ALEKSANDRA ZAMENILA CEDULJICE S CENAMA SA ANTIRATNIM PORUKAMA! Sada joj preti čak osam godina zatvora!

Autor:

Svet

16.11.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac je na sudu rekao da je muzičarka delovala u skladu sa svojom savešću i da nije počinila nikakav zločin

ALEKSANDRA ZAMENILA CEDULJICE S CENAMA SA ANTIRATNIM PORUKAMA! Sada joj preti čak osam godina zatvora!

Foto: youtube.com/FRONTLINE PBS

Ruska umetnica Aleksandra Skočilenko (33) zamenila je 31. marta prošle godine neke ceduljice s cenama u prodavnici sa antiratnim porukama.

Kako je rat u Ukrajini tada tek počeo, strasti su bile uzavrelije, te je šefica u prodavnici posle pregledanja kamere momentalno prijavila Aleksandru policiji.

Policija ju je brzo uhapsila i ona je od tada bila nekoliko meseci u pritvoru. Sada tužilac na suđenju traži kaznu od osam godina zatvora za nju.

Rusija je tokom prošle godine pooštrila zakone i od tada do danas bilo je više od 20.000 privođenja i oko 800 krivičnih postupaka protiv njih.

Aleksandra je prilikom privođenja priznala da je to uradila jer se nije slagala sa ratnom politikom Rusije, međutim, optužnica je sada tereti da je namerno širila lažne informacije o ruskoj vojsci što ona negira.

Branilac je na sudu rekao da je ova ruska umetnica delovala u skladu sa svojom savešću i da nije počinila nikakav zločin.

Skočilenko će u četvrtak na sudu u Sankt-Peterburgu izneti završne reči, dok će sud do kraja dana doneti presudu, prenosi dnevnik.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading