POMOĆ ULAZI U GAZU, ALI GORIVA JOŠ UVEK NEMA: Ujedinjene nacije se oglasile povodom sitaucije na Bliskom istoku, Egipat tvrdi da Izrael OTEŽAVA SITUACIJU

Autor: Tanjug

Svet

07.11.2023

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol generalnog sekratara UN napominje da su egipatske vlasti pristale da rasporede tehničku jedinicu te organizacije.

POMOĆ ULAZI U GAZU, ALI GORIVA JOŠ UVEK NEMA: Ujedinjene nacije se oglasile povodom sitaucije na Bliskom istoku, Egipat tvrdi da Izrael OTEŽAVA SITUACIJU

Foto: Tanjug/AP

Ukupno 526 kamiona sa humanitarnom pomoći ušlo je u Pojas Gaze preko graničnog prelaza Rafa, ali i dalje nema goriva, rekao je danas na brifingu za novinare portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik.

- Od 21. oktobra u Pojas Gaze ušlo je preko graničnog prelaza Rafa 526 kamiona pomoći, ali ni jedan sa gorivom - rekao je Dižarik, prenosi TASS.

Dižarik je napomenuo da su egipatske vlasti pristale da rasporede tehničku jedinicu UN, koja će delovati u humanitarnom svojstvu i pružati savetodavnu podršku egipatskom Crvenom polumesecu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kamion sa humanitarnom pomoći ulazi u Gazu preko prelaza Rafa

Prethodno je portparol egipatskog ministarstva spoljnih poslova Ahmed Abu Zeid, rekao da prepreke koje stvara Izrael i aktivnost izraelske strane povezane sa isporukom humanitarne pomoći u Pojas Gaze, otežavaju da pomoć stigne do te palestinske enklave.

On je objasnio da se "proces dovođenja pomoći u Gazu suočava sa ozbiljnim logističkim problemima koje nameće izraelska strana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading