ON ĆE SRUŠITI SVE SNOVE ZELENSKOG: Ovaj čovek bi mogao da OKONČA kontraofanzivu u Ukrajini

Autor:

Svet

01.11.2023

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodatno se navodi da ekonomske sankcije nisu donele željene rezultate u odnosima sa Rusijom.

ON ĆE SRUŠITI SVE SNOVE ZELENSKOG: Ovaj čovek bi mogao da OKONČA kontraofanzivu u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Majk Džonson, novi predsednik Predstavničkog doma SAD, možda će odigrati ključnu ulogu u okončanju kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga.

Prema izvoru sa portala "South China Morning Post", Džonson se suprotstavlja daljem finansiranju Kijeva. S obzirom da je Predstavnički dom pod kontrolom republikanaca, postoji mogućnost da odbije zahtev američkog predsednika Džoa Bajdena za pomoć Izraelu i Ukrajini.

Tekst takođe naglašava da bi jedini spas za Ukrajinu mogla biti vojna pomoć Zapada. Autor ističe da, ako Sjedinjene Američke Države prestanu da pružaju podršku Kijevu, Evropa će teško moći da nadoknadi tu prazninu, imajući u vidu ekonomske izazove koje su mnoge zemlje u Evropi prošle u poslednjim godinama, uključujući i vodeće zemlje poput Nemačke.

Dodatno se navodi da ekonomske sankcije nisu donele željene rezultate u odnosima sa Rusijom. Ukoliko ni ekonomske ni vojne operacije ne budu dale željeni ishod, jedina preostala opcija može biti prekid vatre, zaključuje se u tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading