BRUKA I SRAMOTA U PARIZU: Na zgradama se pojavili OVI SIMBOLI, stanari sada NE SMEJU NA ULICU!

Autor:

Svet

01.11.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj antisemitskih dela za tri nedelje odgovara ukupnom broju takvih dela koja su počinjena ranije tokom ove godine

BRUKA I SRAMOTA U PARIZU: Na zgradama se pojavili OVI SIMBOLI, stanari sada NE SMEJU NA ULICU!

Foto: Tanjug/AP

Parisko tužilaštvo pokrenulo je istragu o desetinama Davidovih zvezda iscrtanih na zgradama u gradu i njegovim predgrađima, koje se tumače kao antisemitske i preteće poruke Jevrejima, u trenutku rata između Izraela i palestinskih militanata Hamasa.

Francuska premijerka Elizabet Born osudila je "gnusna dela", rekavši da neće proći nekažnjeno.

Zvezde su naslikane na fasadama nekoliko zgrada u južnom delu Pariza, dok su se slične oznake pojavile tokom vikenda u predgrađima grada, uključujući Vanv, Fonten-o-Roz i Obervilije, navodi Gardijan.

 

 

U obližnjem gradu Sent -Uanu grafiti su praćeni natpisima poput "Palestina će pobediti". Od napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, francuske vlasti su registrovale 857 antisemitskih dela, saopštio je u utorak ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

"Broj antisemitskih dela za tri nedelje odgovara ukupnom broju takvih dela koja su počinjena ranije tokom ove godine," rekao je Darmanen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading