OTKRIVEN NEVEROVATAN PROPUST IZRAELSKIH I AMERIČKIH SLUŽBI: Godinama prisluškivali radio vezu Hamasa, a onda uradili nešto NESHVATLJIVO

Autor:

Svet

30.10.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izveštaju Njujork tajmsa, Izraelska vojna obaveštajna služba prestala je da sluša radio vezu operativaca Hamasa u Gazi pre godinu dana, jer se tada to smatralo "uzaludnim naporom".

OTKRIVEN NEVEROVATAN PROPUST IZRAELSKIH I AMERIČKIH SLUŽBI: Godinama prisluškivali radio vezu Hamasa, a onda uradili nešto NESHVATLJIVO

Foto: Shutterstok

Izveštaj navodi da su i američke špijunske agencije uglavnom prestale da skupljaju informacije o Hamasu prethodnih godina, verujući da je Izrael uspeo da suzbije pretnju od Hamasa.

Izraelski bezbednjaci su pokušavali mesecima da upozore premijera Benjamina Netanijahua da je politička nestabilnost u zemlji oslabila državnu bezbednost i ohrabrila izraelske neprijatelje.

Izraelski zvaničnici su potcenili pretnju Hamasa godinama. Zvanična procena izraelske vojne obaveštajne službe i nacionalnog saveta za bezbednost iz maja 2021. godine glasila je da Hamas nema interes da pokrene napad iz Gaze. Umesto toga, izraelski obaveštajci su procenili da je Hamas pokušavao da podstakne nasilje protiv Izraelaca na Zapadnoj obali, koju kontroliše Palestinska samouprava.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading