Stejt department IZDAO UPOZORENJE američkim građanima! "Ovo nikako ne bi trebalo da radite"!

Autor:

Svet

22.10.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljeno je da „antiameričke milicije prete američkim građanima i međunarodnim kompanijama širom Iraka“.

Stejt department IZDAO UPOZORENJE američkim građanima! "Ovo nikako ne bi trebalo da radite"!

Foto: youtube.com/CNN

Stejt department je danas upozorio građane SAD da ne putuju u Irak nakon nedavnih napada na američku vojsku i osoblje u regionu.

Uputstva su usledila nakon naređenja da administrativno osoblje u Ambasadi u Bagdadu i njihove porodice napuste zemlju, a narađenje stiglo je i zaposlenima u američkom konzulatu u Erbilu i to "zbog povećanih bezbednosnih pretnji američkom osoblju i interesima".

Pored toga, objavljeno je da „antiameričke milicije prete američkim građanima i međunarodnim kompanijama širom Iraka“. Ranije u nedelju, američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar odbrane Lojd Ostin upozorili su na značajnu eskalaciju napada na američku vojsku na Bliskom istoku i da Iran želi da proširi rat između Izraela i Hamasa.

Vašington je pojačao upozorenja o aktivnostima grupa koje podržava Iran kako se regionalne tenzije razbuktavaju tokom rata između Izraela i Hamasa, koji je počeo nakon što je palestinska islamistička grupa Hamas napala Izrael 7. oktobra, ubivši 1.400 ljudi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading