BAJDEN POSLAO DODATNU POMOĆ IZRAELU: Američki predsednik ponovo izrazio saosećanje sa nestalima, ranjenima i ubijenima

Autor: Tanjug

Svet

08.10.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Hamas pokrenula je u subotu napade na Izrael.

BAJDEN POSLAO DODATNU POMOĆ IZRAELU: Američki predsednik ponovo izrazio saosećanje sa nestalima, ranjenima i ubijenima

Foto: Tanjug/AP

Dodatna američka pomoć je na putu ka Izraelu, poručio je danas predsednik SAD Džozef Bajden premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu tokom njihovog razgovora.

"Predsednik Bajden je obavestio premijera o intenzivnom diplomatskom angažmanu koji su SAD preduzele u poslednja 24 sata u podršci Izraelu. Predsednik je takođe preneo da je dodatna pomoć izraelskim odbrambenim snagama sada na putu ka Izraelu i da će je biti još u narednim danima", navodi se u saopštenju Bele kuće.

U saopštenju se dodaje da je Bajden ponovo izrazio saosećanje sa nestalima, ranjenima i ubijenima, i razgovarao o nastojanjima da se obezbedi da nijedan drugi rival Izraela ne iskoristi situaciju.

Tajms of Izrael navodi da su Bajden i potpredsednica SAD Kamala Haris obavešteni o situaciji u Izraelu i da ''ostaju u bliskom kontaktu sa izraelskim partnerima''.

Bajden i Netanjahu razgovarali su i u subotu, kada su počeli napadi Hamasa na Izrael, kada je Bajden istakao da SAD stoje uz Izrael i da u potpunosti podržavaju pravo Izraela na samoodbranu.

Netanjahu je zahvalio Bajdenu na bezrezervnoj podršci i jasno stavio do znanja da je neophodna snažna, produžena kampanja u kojoj će Izrael pobediti.

Grupa Hamas pokrenula je u subotu napade na Izrael, u kojima je ubijeno najmanje 600 Izraelaca, a više od 2.000 njih ranjeno.

Izrael je u znak odmazde pokrenuo vazdušne napade u kojima je, prema navodima palestinskih zvaničnika, ubijeno najmanje 370 osoba u Pojasu Gaze, a oko 2.200 ranjeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading