BOMBARDOVANJE BOLNICE NIJE TERORIZAM: Isplivao snimak intervjua sa Netanjahuom, izraelski premijer ŠOKIRAO CEO SVET!

Autor:

Svet

22.10.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici društvenih mreža ostali su zatečeni stavom današnjeg premijera države sa Bliskog istoka

BOMBARDOVANJE BOLNICE NIJE TERORIZAM: Isplivao snimak intervjua sa Netanjahuom, izraelski premijer ŠOKIRAO CEO SVET!

Foto: Tanjug/AP

Na društvenim mrežama pojavio se snimak intervjua sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom iz 1983. godine u kojem je objasnio zašto po njemu bombardovanje bolnica nije terorizam.

Netanjahu je tada bio ambasador Izraela pri Ujedinjenim nacijama.

- Da vam dam jedan primer šta nije terorizam. Godine 1944. britanske vazdušne snage su krenule u misiju bombardovanja. Cilj bombardovanja je štab Gestapa u Kopenhagenu, savršena meta. Avioni ispuštaju bombe i promašuju. Umesto štaba Gestapa pogode dečju bolnicu. Mnoštvo dece je ubijeno. Ovo je nesrećan ishod rata, može se desiti, ali nije terorizam - rekao je tada Netanjahu.

 

 

Korisnici društvenih mreža šokirani su ovim njegovim stavom, a mnogi su napisali, aludirajući na sporno bombardovanje bolnice u Gazi od 17. oktobra da “vuk dlaku menja, ali ćud nikada”.

U izraelskim bombardovanjima koja traju poslednje dve nedelje ubijeno je najmanje 4.137 Palestinaca i raseljeno više od milion.

Izraelsko bombardovanje je najintenzivnije koje je Gaza ikada videla, a Izraelci su saopštili da je sve spremno i za kopnenu invaziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading