BLOKADA PLATFORME X U EVROPI? Mask razmišlja šta da radi zbog novih pravila EU

Autor:

Svet

19.10.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mask je sve više frustriran zbog toga što mora da uskladi platformu X sa novim evropskim zakonom.

BLOKADA PLATFORME X U EVROPI? Mask razmišlja šta da radi zbog novih pravila EU

Foto: www.profimedia.rs

Novi vlasnik nekadašnjeg Tvitera iznerviraće ovim potezom ceo svet

Američki preduzetnik i vlasnik kompanije X Ilon Mask namerava da blokira pristup istoimenoj platformi u Evropi da bi izbegao novi Zakon o digitalnim uslugama (DSA) u EU. 

Kako navodi izvor upoznat sa situacijom, Mask je sve više frustriran zbog toga što mora da uskladi platformu X sa novim evropskim zakonom i razmišlja kako da blokira pristup ovoj mreži u EU, prenosi Biznis insajder.

Zakon o digitalnim uslugama je stupio na snagu u avgustu i zahteva od velikih onlajn platformi kao što je X da imaju efkikasne i transparentne sisteme za moderaciju i uklanjanje lažnih, štetnih i obmanjujućih informacija.

Mask se bar dva puta ove godine sreo sa evropskim komesarom za unutrašnje tržište Tjerijem Bretonom da bi saznao šta X treba da uradi da bi se uskladio sa DSA, ali sada je izgubio strpljenje, navodi drugi izvor koji je upoznat sa situacijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading