TAKSISTA JE SILOVAO DEVOJKU, ONA JE ODLUČILA DA POZOVE BRAĆU: Želja za OSVETOM je prerasla u UŽASAN ZLOČIN!

Autor:

Svet

29.09.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mirnom gradiću Enčepingu, udaljenom 70 kilometara od glavnog grada Stokholma, dogodila se priča koja je potresla čitavu Švedsku.

TAKSISTA JE SILOVAO DEVOJKU, ONA JE ODLUČILA DA POZOVE BRAĆU: Želja za OSVETOM je prerasla u UŽASAN ZLOČIN!

Foto: pixabay.com

Među taksistima je svuda i onih koji su spremni da vas za tili čas prevare

Počelo je kao uobičajena kriminalistička priča - telo nepoznate osobe pronađeno je na polju. Međutim, uskoro se otkrilo da je žrtva bio taksista, čija je sudbina bila tragično prekinuta na način koji je šokirao i najiskusnije istražitelje.

U početku, ubistvo je bilo povezano s njegovim poslom - možda nesrećnim slučajem tokom vožnje. No, istraga je brzo promenila pravac. Otkriveno je da je žrtva, 26-godišnji muškarac, imala mračnu prošlost, obeleženu optužbama za silovanje.

Ovaj uznemirujući detalj je doveo istragu do četvorice braće i jedne devojke, starosti od 16 do 18 godina. Devojka, koja je ranije prijavila silovanje od strane ubijenog, priznala je da je bila deo osvetničkog plana. Međutim, plan koji je trebalo da završi samo zlostavljanjem žrtve, nažalost, prerastao je u tragičnu smrt, jer je žrtva na kraju obešena.

 "Trebali su samo da ga muče, kako bi mu se osvetili", tvrdila je devojka, ali nešto je u međuvremenu pošlo po zlu. Da nije samo reč o ubistvu iz nehaja, potvrđuje činjenica da je muškarac, sudeći prema tragovima koje je pronašla policija, ubijen na drugom mestu i tek tada prebačen na drugo, dalje od naselja gde je obešen.

"Čisto teoretski, mogli smo da sprečimo zločin", rekli su iz policije.

Počinitelji su se prijateljima čak i hvalili da će "ubiti silovatelja". Govorili su o tome i nakon počinjenog zločina. Jedan od svedoka optužbe policiji je rekao da mu je jedan počinitelj rekao da je devojka tražila osvetu.

Mladići su nakon počinjenja djela prebacili novac sa žrtvina bankovnog računa na svoj time praktički rješavajući slučaj za policiju.

Suđenje je zakazano za početak oktobra, a optuženi se suočavaju sa ozbiljnim optužbama - petoro za ubistvo, dvoje za pranje novca i jedna osoba za telesni napad. Bez obzira na svoja dela, svi optuženici tvrde svoju nevinost, osim devojke koja priznaje svoju ulogu kao mamca.

Švedska policija je suočena sa kritikama zbog propusta u obradi prijave devojke i njenih prošlih veza sa žrtvom. Prema tvrdnjama, prijava silovanja nije bila shvaćena ozbiljno, što je otvorilo vrata za osvetu izvan pravosudnog sistema. Tragovi ovog užasnog događaja pronađeni su u žrtvinom automobilu i na konopcu kojim je kasnije obešen.

Advokatica žrtvine porodice izrazila je šok i tugu zbog gubitka i nada se da će istraga razjasniti okolnosti ovog zločina. Dok cela zemlja čeka ishod suđenja, ova užasna priča služi kao podsjetnik na važnost pravilnog postupanja u slučajevima nasilja, kako bi se sprečile tragedije kao što je ova. Suđenje, koje će trajati 20 dana, počinje početkom oktobra, a cela zemlja prati razvoj događaja s uzbuđenjem i strahom.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Objektivno

29.09.2023 16:11

Svoj četvorici po orden, i 3 meseca zatvora zbog para.