OTKRIVENE UBICE TAKSISTE! Braća od 16 i 18 godina OSVETILI SESTRU koju je čovek silovao i PRESUDILI mu vešanjem u parku!

Autor:

Svet

28.09.2023

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo kao u tipičnim švedskim kriminalističkim serijama - telo nepoznate osobe pronađeno je u polju.

OTKRIVENE UBICE TAKSISTE! Braća od 16 i 18 godina OSVETILI SESTRU koju je čovek silovao i PRESUDILI mu vešanjem u parku!

Foto: Pixabay.com

U Enkopingu, gradu udaljenom 70 kilometara od Stokholma, automobil žrtve bio je skriven iza nanosa snega, pa je policija prvobitno pretpostavila da je taksista ubijen zbog svog zanimanja.

Početne informacije su ukazivale na smrtonosnu ranu u glavi, ali gotovo šest meseci kasnije saznali smo da je muškarac umro od davljenja. Takođe, sada znamo i ko su verovatni počinioci ovog zločina, jer počinje suđenje koje će privući pažnju kao da se radi o fikcionalnom trileru.

Ovo svakako jeste triler, jer pet mladih osoba, uzrasta od 16 do 18 godina, optuženo za ubistvo mladića od 26 godina.

Policija je, istražujući ubistvo i život žrtve, brzo promenila smer svoje istrage od prvobitne teorije da je ubistvo mogao počiniti nepoznati napadač. Telo koje je pronađeno obešeno u lokalnom parku u aprilu pripadalo je mladiću koji je već bio poznat policiji. Prema izveštajima švedskog tabloida Aftonbladet, mesec dana ranije, 15-godišnja devojčica je prijavila ovog mladića za silovanje.

Istragom je policija došla do četvorice braće u dobi od 16 do 18 godina, a devojčica koja je prijavila napad priznala je da je namamila žrtvu kako bi se osvetila.

"Trebali su samo da ga maltretiraju, kako bi mu se osvetili", tvrdila je devojka, ali nešto je pošlo po zlu. Činjenica da nije reč o ubistvu iz nehata potvrđuje se time što je muškarac, prema tragovima koje je pronašla policija, ubijen na drugom mestu, a tek tada prebačen na osamljeno mesto dalje od naselja gde je obešen.

Suđenje bi trebalo da počne početkom oktobra u Upsali, a policija ima dokaze uključujući razgovore na četu, video snimke nadzornih kamera i transfer novca sa žrtvinog računa na račune počinioca. Ukupno je optuženo osam osoba, uglavnom vrlo mladih, što ovaj slučaj čini veoma neobičnim. Od tih osam, pet osoba se tereti za ubistvo - devojka i četvorica braće. Dve osobe su optužene za pranje novca, a jedna osoba za telesni napad. Svi negiraju krivicu. Jedino devojka priznaje da je poslužila kao mamac za počinioce.

Policija je tragala za 26-godišnjakom nedelju dana pre nego što je porodica saznala da je nažalost postao žrtva. Bavio se taksiranjem u slobodno vreme.

Prema dokumentima predstavljenim sudu, devojčica je zadržala mladića na mestu zločina dok nisu stigli četvorica mladića, koji su se prethodno naoružali konopcima, maskama i odećom koja je poslužila kao sredstvo za izvršenje zločina.

"Optužena je u februaru prijavila da je leta 2022. godine bila žrtva zločina počinjenog od strane ubijenog. Postoji i finansijski motiv jer se čini da su počinioci uzeli novac i imovinu od žrtve", izjavio je za Aftonbladet Moa Blomqvist, viši tužilac suda.

"Od događaja je prošlo dosta vremena, a ona je dala tek neodređene informacije putem četa. Stoga slučaj nije bio označen kao hitan za rešavanje", rekao je Andreas Pallinder, šef istrage u policiji Upsale. Danas se, naravno, postavlja pitanje da li je smrt mladića mogla biti sprečena, kao i da li su ovi mladi ljudi mogli sprečiti uništenje sopstvenih života izvršenjem ovog dela.

"Teoretski, mogli smo da sprečimo zločin", kaže Palinder danas. Počinioci su čak prijateljima govorili da će "ubiti silovatelja". Govorili su o tome i nakon izvršenja zločina. Jedan od svedoka optužbe je izjavio policiji da mu je jedan od počinilaca rekao da je devojka tražila osvetu.

Mladići su nakon izvršenja zločina preneli novac sa računa žrtve na svoje, praktično rešivši slučaj za policiju.

Oglasila se i advokatica porodice žrtve, Ebru Tok, koja je izjavila da je porodica šokirana. "Razočarani su i šokirani činjenicom da su njihovog sina ubili tinejdžeri. Nadaju se da će tokom nastavka istrage biti rasvetljene okolnosti zločina", rekla je advokatica Tok. Suđenje bi trebalo završiti u roku od 20 dana i zakazano je za početak oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading