AMERIKA NA NOGAMA! Donald Tramp kriv za prevaru! SUD DONEO PRESUDU!

Autor:

Svet

26.09.2023

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njujorški sudija nije odbacio tužbu državne tužiteljke Leticije Džejms u kojoj je optužila Donalda Trampa da je nezakonito uvećao svoju imovinu i neto vrednost, i presudio je da su Tramp i Trampova organizacija odgovorni za prevaru.

AMERIKA NA NOGAMA! Donald Tramp kriv za prevaru! SUD DONEO PRESUDU!

Foto: Tanjug/AP

Odluku je doneo sudija Artur Engoron iz suda države Njujork na Menhetnu. On je ovim znatno olakšao posao državne tužiteljke u suđenju koje bi trebalo da počne u ponedeljak.

Odluka sudije Engorona sužava pitanja koja će biti postavljena, zapravo odlučujući da suđenje nije ni bilo neophodno da bi se utvrdilo da je Donald Tramp odgovoran i da je optužnica tužiteljke Džejms validna. To predstavlja veliki udarac za Trampa, čiji su advokati pokušali da ubede sudiju da odbaci mnoge tužbe protiv bivšeg predsednika.

Sudija je takođe naložio sankcije advokatima gospodina Trampa zbog iznošenja argumenata koje je on ranije odbacio. Naredio je svakom da plati 7.500 dolara.

Tramp još uvek ima priliku da odloži suđenje, ili čak da pokrene slučaj protiv njega. On je već tužio sudiju Engorona i očekuje se da će žalbeni sud ove nedelje doneti odluku o njegovoj tužbi. Ali ako žalbeni sud presudi protiv njega, Tramp će morati da se bori za ostatak slučaja na suđenju.

Tužiteljka Džejms počela je da istražuje Trampa u martu 2019. i podnela je tužbu protiv njega prošlog septembra, optužujući ga za „neverovatnu“ prevaru u predstavljanju vrednosti njegovih stambenih zgrada, hotela i golf klubova, između ostalog. Ona optužuje Trampa da koristi jednostavne, dvolične trikove da umnoži vrednost svojih prepoznatljivih nekretnina, od Trampove kule do Mar-a-Laga.

(Republika/Informer)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading