BROD SA AMERIČKIM I BELGIJSKIM TURISTIMA SE NASUKAO NA RABU: Usledila je dramatična akcija spasavanja, POKUŠANO JE NEMOGUĆE (VIDEO)

Autor:

Svet

26.09.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistički brod sa 38 putnika nasukao se u ponedeljak na hrid Vela Sika kod Lopara na ostrvu Rabu, svi putnici su spašeni uprkos veoma lošim vremenskim uslovima.

BROD SA AMERIČKIM I BELGIJSKIM TURISTIMA SE NASUKAO NA RABU: Usledila je dramatična akcija spasavanja, POKUŠANO JE NEMOGUĆE (VIDEO)

Foto: Printscren Facebook Vatrogasci Lopar

"Brod je prevozio američke i belgijske turiste. Dojavu da se brod nasukao dobili smo u 9.36. Kontaktirala nas je Lučka kapetanija jer mi imamo vatrogasno plovilo. Bila je jaka bura i uslovi za prilaz brodu bili su gotovo nemogući", ispričao je za lokalni portal Morski, komandir DVD Lopara Stanislav Frenelić.

 

Dodao je da su isplovili u 10.36, pošto na brodu ima 38 putnika, što je zbog velikih valova bilo izuzetno teško, jer je brod bio nasukan na hridi, dosta plitko.

 

 

"U 13.00 sati smo svih 38 putnika prebacili u Lopar i smestili u vatrogasni dom Lopar. Tamo smo im organizirali okrepu i organizovan im je smeštaj u hotelu", rekao Franelić.

Ostrvo Rab, poznato i kao Rhagus u antičko doba, jedno je od najlepših i najpopularnijih ostrva u Jadranskom moru. Nalazi se u Hrvatskoj, u Kvarnerskom zalivu, i deo je Kvarnerskih ostrva. Ostrvo Rab je poznato po svojoj izuzetnoj prirodnoj lepoti, bogatoj istoriji i peščanim plažama koje ga čine omiljenom destinacijom za turiste.

Evo nekoliko ključnih tačaka o ostrvu Rab:

Ostrvo Rab ima bogatu istoriju koja seže unazad više od 2.000 godina. Grad Rab, glavni grad ostrva, ima impresivnu staru gradsku jezgru sa brojnim srednjovekovnim crkvama, kamenim ulicama i trgovima. Ostrvo je takođe poznato po svojim starim crkvama i spomenicima, uključujući i čuveni crkveni zvonik svetog Marije iz 12. veka.

Jedna od karakteristika koje izdvajaju Rab su njegove predivne peščane plaže. Ostrvo je često nazivano "srećnim otokom" zbog svojih plaža. Među najpoznatijim plažama su Rajska plaža (Paradise Beach), Pudarica i Suha Punta. Ove plaže nude odlične uslove za sunčanje i kupanje.

Ostrvo je prekriveno prelepim pejzažima, šumama i zelenim brežuljcima. Posetioci mogu istraživati prirodne lepote ostrva putem brojnih staza za šetnju i biciklističkih staza. Nacionalni park Plitvička jezera takođe nije daleko, što omogućava dodatne mogućnosti za istraživanje prirode.

Rab nudi ukusnu mediteransku kuhinju. Posetioci mogu uživati u svežim morskim plodovima, ribi, maslinama i raznim jelima pripremljenim od lokalnih sastojaka. Takođe je poznato po svojim vinogradima i proizvodnji vina.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading