UZBUNA U GRUZIJI: Priprema se državni prevrat po uzoru na Ukrajinu?! Zaverenici spremili PAKLENI PLAN, neće prezati od NEMIRA I ŽRTAVA!

Autor:

Svet

18.09.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Služba državne bezbednosti Gruzije navela je da grupa zaverenika planira da organizuje nerede za nasilnu promenu vlasti u zemlji, prenosi RIA Novosti.

UZBUNA U GRUZIJI: Priprema se državni prevrat po uzoru na Ukrajinu?! Zaverenici spremili PAKLENI PLAN, neće prezati od NEMIRA I ŽRTAVA!

Foto: shutterstock

"Grupa ljudi koja deluje na teritoriji Gruzije i van njenih granica planira da organizuje destabilizaciju i građanske nemire, čiji je krajnji cilj nasilna promena vlasti. Datum početka destruktivnih akcija je oktobar-decembar", navodi Državna bezbednost.

Odeljenje je za autore plana imenovalo Georgija Lortkipanidzea (zamenika načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova tokom predsednikovanja Mihaila Sakašvilija ), Sakašvilijevog bivšeg telohranitelja Mihaila Baturina i komandanta Gruzijske legije u Ukrajini Mamuku Mamulašvilija.

Napominje se da je početak prevrata zakazan za peiod oktobar-decembar, pošto će u tom periodu biti objavljeni privremeni izveštaj Evropske komisije i konačni izveštaj Evropske unije o tome da li će Gruzija dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Prema odeljenju, članovi grupe su razvili nekoliko scenarija. Jedna od njih je postavljanje šatora na centralnim avenijama i barikadiranje vladinih zgrada, a zatim detoniranje bombe u šatorskom gradu kako bi civilne žrtve izazvale nemire u gradu.

Služba državne bezbednosti tvrdi da kriminalna grupa razmatra i scenario sličan Evromajdanu u Ukrajini.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading