UZBUNA U NATO DRŽAVI! DRON SAMOUBICA PRONAĐEN NA OBALI CRNOG MORA: Na letelicu zakačena BOMBA! Nervoza RASTE dok se istražuje POREKLO! Ruski ili ukrajinski?

Autor:

Svet

18.09.2023

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U mestu Tjulenovo na obali Crnog mora u Bugarskoj pronađen je dron nepoznatog porekla dužine oko 3 metra, prema nepotvrđenim informacijama, sa eksplozivnom napravom. Pronađen je slučajno kasno sinoć.

UZBUNA U NATO DRŽAVI! DRON SAMOUBICA PRONAĐEN NA OBALI CRNOG MORA:  Na letelicu zakačena BOMBA! Nervoza RASTE dok se istražuje POREKLO! Ruski ili ukrajinski?

Foto: Printskrin/Youtube/Silja Pluton

Nije jasno kako je dron završio na bugarskoj obali – da li je pao iz vazduha ili ga je donela struja. Takođe nema informacija o poreklu. 

Čovek koji je podneo prijavu i fotografisao dron, Radoslav Rusev, objasnio je za Nacionalnu televiziju da skoro 12 sati kasnije nema istrage o slučaju.

 

"Samu bombu sam video na dronu. Na slikama se veoma jasno vidi. Čekamo deset, jedanaest sati da neki saper zaroni, valjda, da se nešto desi“, rekao je Radoslav Rusev.

 

Predsednik opštine Šabla Marijan Žečev objasnio je da se čeka dolazak ekipe Ministarstva odbrane.

„Sinoć oko 21.30 dobio sam poziv. Od sinoć u 22.10 to područje je ograđeno. U ovom trenutku je naređenje da se ogradi područje kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi koji žive u tom području do dolaska organa Ministarstva odbrane“, naveo je Žečev.

Na pitanje da li je poznato poreklo drona, gradonačelnik Šable je prokomentarisao da je „po onome što se vidi izdaleka, jedan od onih koji su korišćeni u ratu u Ukrajini “.

Dron se nalazi odmah pored seoske marine .

„Na sreću, trenutno ima dosta vetra i još nijedan čamac nije izašao na more“, rekao je meštanin Georgi Todorov, jedan od prvih koji je jutros video dron.

Specijalizovani tim Mornaričkih snaga izvršiće izviđanje i deponovanje predmeta pronađenog u Tjulenovu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Specijalistički tim od pet vojnika krenuo je jutros u 6.10 časova. Na licu mesta će specijalizovana ekipa izvršiti izviđanje objekta, nakon čega će biti doneta odluka o tome gde će se isti odložiti.

Vojnici postupaju po prijemu zahteva regionalnog guvernera Varnenske oblasti i po nalogu načelnika odbrane.

Bugarsko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je uputilo specijalnu jedinicu koja će pregledati i deaktivirati dron sa eksplozivom, prenosi Rojters. Turističko mesto Tjulenovo nalazi se 70 kilometara od rumunske granice i tačno preko puta Krima.

BONUS VIDEO :

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading